WikiLeaks: A plănuit al-Qaeda al cincilea atac la 11 septembrie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup din Qatar este bănuit că a supravegheat clădirile ţintă din atacurile din 11 septembrie şi a oferit "sprijin" la complotul atrocităţilor deoarece au efectuat zboruri spre Washington în ajunul atacurilor, dezvăluie Daily Telegraph.

Documente diplomatice publicate de Wikileaks au generat suspiciuni îl legătură cu cei trei bărbaţi care s-au pregătit să fie cea de-a cincea echipă de terorişti sinucigaşi, dar care au renunţat la atac în ultima clipă. În loc de o cursă internă spre capitala Statelor Unite, ei au revenit în schimb la Doha, prin Londra, scrie The Telegraph.

Documentele secrete arată că bărbaţii au zburat de la Londra la New York cu British Airways, cu trei săptămâni înainte de atacuri şi că ar fi efectuat zboruri de supraveghere la World Trade Center, Casa Albă şi în Virginia, unde se află sediul Pentagon şi CIA.

Mai târziu, ei au zburat la Los Angeles, unde s-au cazat la un hotel aflat în apropierea aeroportului, nota lor fiind plătită, după cum a descoperit FBI-ul, de un "terorist condamnat", care de altfel le-a cumpărat şi biletele de avion.

Personalul hotelului l-a spus anchetatorilor că au văzut în camera celor trei uniforme de pilot, ecusoane imprimate şi colete venite din Siria, Afganistan, Ierusalim şi Iordania.

În 10 septembrie au fost înregistraţi cu un zbor American Airlines din Los Angeles spre Washington, dar nu a reuşit să urce la bord. În ziua următoare aceeaşi aeronavă, un Boeing 757, a fost deturnată de către cinci terorişti şi s-a prăbuşit pestr Pentagon.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai  sângeroase din istorie, au fost comise de 19 terorişti din reţeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane. Au fost lovite turnurile World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite