VIDEO Fotograful National Geographic, Steven Weinberg, la videochat: "Am găsit în România o ţară care merită vizitată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotograful National Geographic, Steven Weinberg, la videochatul "Adevărul"
Fotograful National Geographic, Steven Weinberg, la videochatul "Adevărul"

Steven Weinberg, autorul fotografiilor din ghidul National Geographic Traveler Romania, a discutat la videochatul adevarul.ro despre ce înseamnă arta fotografiei şi cum a perceput el România.

Principalele declaraţii ale lui Steven Weinberg:

 - Am început proiectul fotografic în România în toamna anului 2006. A durat două luni să fac fotografiile şi o lună să le editez. A fost o provocare mare şi am văzut o ţară chiar specială.

 - Impresiile generale despre România care rezultă din media, filme, este că e o ţară cu locuri şi personaje misterioase. Dar aceste lucruri nu le-am întâlnit şi aşa mi-am schimbat imaginea cu care am venit aici.

 - Am găsit oamenii foarte ospitalieri şi în general am găsit o ţară care merită vizitată.

 - Ceea ce am remarcat în mod deosebit este deschiderea oamenilor. România arată ca o ţară mai retrasă a Uniunii Europene, dar am gasit aici o deschidere a oamenilor pe care nu am gasit-o in alta parte.

 - In România timpul parcă curge mai lin şi astfel ai o sansa unică de a relationa mai profund cu oamenii.

 - Sper să văd ţara din nou pentru că nu prea am apucat să fac asta, fiind prea ocupat cu proiectul.

Unde i-a plăcut cel mai mult:

 - A fost o zonă lângă graniţa cu Ucraina, Maramureş parcă, şi în unele sate de acolo am avut şansa să stau două zile la o fermă locală unde mama şi fiica pregăteau masa în faţa ta.

 - A fost foarte relaxant şi m-am simţit atât de bine.

Despre tehnica:

 - Trebuie să ai cel mai bun echipament, care să poate să facă tot ce îi ceri, astfel încât să nu îţi faci griji în privinţa asta. Pe urmă, totul depinde mai mult de fotograf, cum vede realitatea.

 - Eu încerc să fac dintr-o fotografie o pictură electronică. Încerc să spun poveşti prin pozele mele şi încerc să surprind imagini atemporale.

 - Trebuie să găseşti mereu fotografii care depăşesc condiţia individului şi care să fie cât mai atemporale. Până la urmă, dincolo de toate disputele poltiice şi aşa mai departe, ceea ce va rămâne în viitor vor fi fotografiile.

 - Fotografiatul este mai mult decât un job, e un stil de viaţă, pentru că pozele le faci şi devreme dimineaţa şi noaptea târziu, nu ai un program. Aş zice că e mai mult şi decât un stil de viaţă, e o pasiune.

 - Mi-ar plăcea să revin în România şi să-i revăd pe români

Intra pe flashmob.myadevarul.ro si participa si tu la discutie.

Click aici pentru a accesa site-ul lui  Steven Weinberg

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite