Weekend cu temperaturi de 14 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat ieri că, în weekend, vântul îşi va pierde din intensitate, iar temperaturile vor ajunge din nou la valori de 16 grade Celsius în sudul ţării. "Numai în

Meteorologii au anunţat ieri că, în weekend, vântul îşi va pierde din intensitate, iar temperaturile vor ajunge din nou la valori de 16 grade Celsius în
sudul ţării.

"Numai în nordul, vestul şi centrul ţării vor mai fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie. Însă, în majoritatea regiunilor, temperaturile se vor încadra între 8 şi 14 grade Celsius", spune Dinu Mărăşoiu, meteorologul de serviciu.

Specialiştii în meteorologie consideră că vântul puternic de ieri a fost o consecinţă a ajungerii unui front de aer rece din nordul Europei în regiunea Balcanilor.

În plus, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în Europa are drept cauză temperaturile neobişnuite pentru luna ianuarie. "Fenomenele sunt legate. Creşterile de temperatură au determinat intensificarea ciclonului dezvoltat în nordul Oceanului Atlantic, care într-o perioadă de iarnă a dus la fenomene violente", a spus Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. El a adăugat că România a scăpat uşor de această dată.

În februarie va ninge

Prognoza meteo arată că, până în februarie, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi medii în toată ţara cuprinse între 0 şi 2 grade Celsius. Va exista o scurtă perioadă, între 22 şi 25 ianuarie, când va ninge la munte şi va ploua în restul teritoriului. Cei care tânjesc după iarnă o pot aştepta pe 5 februarie, când va începe să ningă în toată ţara. Pănă pe 11 februarie, precipitaţiile vor ajunge la 15 l/mp în vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi posibile inundaţii. Specialiştii anunţă însă un februarie mai cald decât de obicei, cu temperaturi medii de 2-3 grade Celsius, faţă de -2 grade, cât ar fi normal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite