Weekend negru pentru presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ziaristă - împuşcată la Moscova, doi jurnalişti germani - ucişi în Afganistan

acea vreme, colegii ei bănuiau că a fost vorba de un atentat la viaţa jurnalistei.
Oficialii din Statele Unite s-au declarat şocaţi de asasinarea jurnalistei şi au cerut Moscovei să acţioneze pentru ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei. În ultimii şase ani, 12 jurnalişti au fost asasinaţi în Rusia.
Karen Fischer şi Christian Struwe lucrau la un documentar
Tot sâmbătă, doi ziarişti de la postul de radio Deutsche Welle au fost ucişi în nordul Afganistanului. Karen Fischer, de 30 de ani, şi tehnicianul Christian Struwe, în vârstă de 38 de ani, desfăşurau o activitate de cercetare în Afganistan, în vederea realizării unui documentar.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, cei doi ar fi fost ucişi în cortul în care înnoptaseră, în drumul lor spre provincia centrală Bamiyan. "Zgomotul împuşcăturilor a fost auzit de unii ţărani care au alergat să vadă ce se întâmplă", a afirmat şi comandantul de poliţie din provincie, Mohammad Azim Hashami. "Au găsit un cort şi pe cei doi ziarişti morţi", a adăugat el. "Karen Fischer şi Christian Struwe au pornit de la zero pentru a înfiinţa un sistem media funcţional în Afganistan", a declarat directorul general al postului Deutsche Welle, Erik Bettermann. Ministerul Apărării de la Berlin a anunţat că cei doi ziarişti nu se aflau sub protecţie militară germană în momentul atacului.

Talibanii susţin că nu au niciun amestec
Un purtător de cuvânt al talibanilor, Qari Mohammad Yousuf, a declarat că talibanii nu sunt responsabili pentru acest atac. "Nu-i ucidem pe toţi străinii, ci doar pe cei care ajută forţele străine", a spus el prin telefon. Germania a desfăşurat un contingent format din circa 2.750 de militari, în cadrul trupelor NATO din Afganistan.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite