Weekend de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elitele economice merg vara la St. Tropez, iar iarna în Alpi. Noii ruşi s-au strâns de acest An Nou la Courchevel; poliţia franceză chiar a intervievat vreo 16 persoane, între care un vajnic

Elitele economice merg vara la St. Tropez, iar iarna în Alpi. Noii ruşi s-au strâns de acest An Nou la Courchevel; poliţia franceză chiar a intervievat vreo 16 persoane, între care un vajnic oligarh rus, în legătură cu viaţa fetelor vesele din anturaj.

La început de an, elitele economice şi oamenii lor politici se întâlnesc la Davos. Mai ceva decât la ONU, un şef de corporaţie poate lua acelaşi lift cu un şef de stat - şi fără ca cineva să o consemneze. Resortul helvet este unul dintre puţinele locuri unde lideri aflaţi în competiţie se pot măsura din priviri. Elitele sufletiste au forumul lor, social. Elitele media pledează cauza elitelor sufletiste, dar mai mult în faţa elitelor economice şi politice. Primele au dreptatea, celelalte au şi ele dreptate - mai mult, au şi cheile de la probleme.

Anul acesta, WEF a dezbătut dacă emergenţa perechii China-India este o ameninţare sau o oportunitate. Câteva zile mai devreme, cei peste 750 de importanţi delegaţi internaţionali au cântărit doar avantajele, în cadrul celui de-al 13-lea summit al Confederaţiei Industriilor Indiene, de la Bengalore. Centrele financiare Hong Kong, Shanghai sau Bombay devin rivale ale New Yorkului bursier; iar Beijingul, al Washingtonului. Ca urmare, WEF şi-a deschis anul trecut primul birou din Asia, în oraşul chinez Dalian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite