Weekend de foc cu peste 40

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea Cod portocaliu se menţine. Românii se refugiază pe unde apucă, chiar şi în cimitire, iar în biserici se înalţă rugi către Dumnezeu, să domolească arşiţa Arşita se

Avertizarea Cod portocaliu se menţine. Românii se refugiază pe unde apucă, chiar şi în cimitire, iar în biserici se înalţă rugi către Dumnezeu, să domolească arşiţa

Arşita se încăpăţânează să terorizeze România. Meteorologii au anunţat că atenţionarea Cod portocaliu pentru temperaturi ridicate - până la 42 de grade - va fi menţinută până duminică pentru cele 31 de judeţe şi Bucureşti.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul deceselor provocate până acum de ultimul val de caniculă este de nouă, ultimele două confirmate ieri. Pentru a proteja cetăţenii, administraţiile financiare din ţară au anunţat că modifică programul de lucru la ghişee, în intervalele 07:30-11:00 şi 17:00-20:00.

Pentru a-i feri pe oameni de căldura devastatoare, autorităţile au sporit numărul punctelor de prim ajutor. Potrivit Realitatea TV, la Iaşi s-au deschis astfel de spaţii de refugiu chiar şi în cimitire. În zonele intens circulate, din 407 localităţi, funcţionează 972 de puncte pentru distribuirea apei îmbuteliate.

Românii au invocat şi ajutorul divin pentru a lupta cu arşiţa. Localnicii din satele de pe Valea Mureşului, din judeţul Alba, au înălţat ieri, de Sfântul Ilie, rugi aprinse către Cel de Sus ca să înceteze seceta care usucă tot şi să dea ploaie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite