WC-urile inundate, bombe biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Armata, a instalat mai multe dispensare de campanie in zonele sinistrate. Amenajate in scoli, acolo unde acestea mai sunt in picioare, sau in corturi militare,

Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Armata, a instalat mai multe dispensare de campanie in zonele sinistrate. Amenajate in scoli, acolo unde acestea mai sunt in picioare, sau in corturi militare, in aceste puncte sanitare se vaccineaza localnicii sau se acorda primul ajutor. Ministerul Sanatatii a trimis in fiecare judet 1,5 tone de medicamente, precum si mai multi specialisti din Bucuresti. S-au scos de la rezerva de stat 49.000 de truse de vaccinuri (antitetanos, antihepatitic si antiholeric) care ajung pentru injectarea a 33.000 de oameni. Pana in prezent au fost vaccinate aproximativ 10.000 de persoane, dar operatiunea continua fara incetare. Armata a instalat si statii de epurare a apei, la care sunt atasate dusuri. Aici, localnicii pot sa-si faca igiena personala, beneficiind gratuit de sapun, pasta de dinti, detergenti si chiar lenjerie intima. Au fost repartizate judetelor afectate si 2.000 de tone de materiale pentru dezinfectia fantanilor.
Cainii care mananca lesuri pot transmite boli
O problema foarte grava o constituie focarele de infectie create de lesurile animalelor intrate in putrefactie, precum si inundarea closetelor sau a gropilor de gunoi. O data cu aparitia caldurii, aceste adevarate "bombe microbiene" stau sa "explodeze". Alti vectori care ar putea sa raspandeasca molime sunt cainii vagabonzi, care au inceput sa manance din lesuri, precum si alte animale necrofage, cum ar fi sobolanii, dihorii etc. "Premierul a dat dispozitii Autoritatii Nationale Sanitar - Veterinare sa evacueze cat mai rapid animalele moarte, sa le incinereze si sa ecariseze localitatile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite