Vulpile bolnave vor fi împuşcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii din Prahova au împuşcat ieri, în pădurile din fondul de vânătoare Drăgăneşti 9, vulpile considerate a fi un pericol pentru răspândirea turbării la animalele din zonă.

Vânătorii din Prahova au împuşcat ieri, în pădurile din fondul de vânătoare Drăgăneşti 9, vulpile considerate a fi un pericol pentru răspândirea turbării la animalele din zonă. Acţiunea a fost declanşată după ce Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Prahova a confirmat prezenţa rabiei la o vulpe ucisă de un localnic din satul Bărăitaru.

Săteanul a omorât o vulpe care intrase în coteţul porcului şi a păstrat-o într-un sac de plastic până la venirea veterinarilor. Aceştia au constatat că vulpea a muşcat doar un singur animal din gospodărie, un porc, în timp ce animalele celelalte care se aflau în curte nu au fost afectate. Prefectura a fost avertizată imediat şi a activat Comandamentul Antiepizootic Judeţean. A fost instituită carantină de gradul III, iar toate animalele din sat au fost vaccinate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite