Vremea se va încălzi în ultima decadă a lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi capricioasă în următoarele zile FOTO: Florin Chirica
Vremea va fi capricioasă în următoarele zile FOTO: Florin Chirica

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza pentru a doua jumătate a lunii. În general, până spre 20-22 aprilie, vremea va fi urâtă, cu ploi şi temperaturi mai scăzute.

De exmeplu, în Banat, zilele acestea vor fi cel mult 14 grade Celsius, urmând ca temperaturile să crească treptat spre finalul lunii când valorile vor depăşi normele climatologice. În Crişana se va încălzi după data de 25 aprilie, cu maxime care vor depăşi în medie 20 de grade. Până în jurul datei de 22 aprilie, aici, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente şi mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, vremea se va încălzi din 23 aprilie, spre sfârșitul intervalului temperaturile maxime depăşind 22 de grade. Ploile vor fi mai importante cantitativ în zilele de 21şi 22 aprilie. În Dobrogea începând de joi, 19 aprilie, vremea se va încălzi treptat, dar sunt aşteptate averse moderate cantitativ.

În nord, în Maramureş, vremea va deveni caldă după 25 aprilie, însă până la 22 aprilie gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente. Va ploua în zilele de 21 şi 22 aprilie. Vremea va fi la fel de capricioasă şi în Moldova.

În Muntenia, temperaturile vor creşte după 23 aprilie, maximele urmând să depăşească, în medie, 22 de grade. La fel se vor petrece lucrurile şi în Oltenia, la sfârşitul lunii temperaturile devenind mai ridicate decât este normal în această perioadă.

La munte, temperaturile minime se vor mai situa, în medie, aproape de limita de îngheţ până în 22 aprilie, apoi vor creşte treptat. Instabilitatea atmosferică se menţine zilele următoare, când sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ, iar pe crestele cele mai înalte trecător mai sunt de aşteptat precipitaţii mixte. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi la sfârşitul intervalului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite