Vremea în weekend: temperaturi de vară la mare şi în sud, frig şi ploi în nord-vest şi la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu temperaturi cuprinse între 14 şi 32 de grade, vremea din acest sfârşit de săptămână va fi mai caldă decât în mod obişnuit, la această dată. Cerul va fi variabil, precipitaţiile fiind moderate.

Sâmbătă, meteorologii anunţă minime cuprinse între 14 şi 15 grade Celsius şi maxime de până la 31 şi 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Duminică, minimele vor fi de 15 şi de 16 grade, iar maxima va urca până la 28 de grade Celsius.

Mai citiţi şi:

METEO: Iarna care vine, cea mai geroasă din ultimii 1.000 de ani? Vezi de ce cred meteorologii români că teoria este o „bazaconie”

În Capitală se aşteaptă temperaturi maxime de 31 de grade Celsius, vineri, sâmbătă mercurul din termometre poate ajunge până la 32 de grade Celsius, în timp ce duminică se vor înregistra 29 de grade Celsius.

În sud şi pe litoral va fi vreme de vară

Meteorologul Elena Corduneanu a declarat pentru adevarul.ro că, în sudul ţării, vremea va fi caldă şi nu va ploua. "Vineri, sâmbătă şi chiar duminică vom avea parte de temperaturi ridicate în această parte a ţării, astfel că vom avea temperaturi şi de peste 30 de grade Celsius. Nu sunt aşteptate ploi decât duminică, spre seară, atunci când există posibilitatea să plouă", a mai precizat Corduneanu.

Pe litoral se vor înregistra maxime cuprinse între 23 şi 25 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă nu se aşteaptă precipitaţii. La munte sunt şanse de ploi, iar temperaturile vor ajunge la un maximum de 14-16 grade Celsius.

Turiştii care vor merge la Marea Neagră vor avea parte de ultimul weekend călduros, după cum a declarat pentru adevarul.ro Elena Corduneanu. "Pe litoral va fi soare şi vom avea parte de temperaturi mai ridicate. Va fi, cu siguranţă, ultimul sfârşit de săptămână mai călduros, după care vremea va intra într-un proces de răcire", a completat meteorologul.


La munte sunt aşteptate precipitaţii

În zonele montane va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi iziolat 20 de litri/mp. În celelalte masive montane înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales în cursul nopţii.

Sâmbătă, în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţãrii vor fi înnorãri temporare, local va ploua, iar valorile termice vor fi uşor mai mici decât cele normale pentru aceastã datã, cu maxime între 17 şi 23 de grade. În celelalte regiuni vremea va fi deosebit de caldã, cu temperaturi la amiazã între 25 şi 32 de grade.

"În Banat, Transilvania şi zonele de munte temperaturile nu vor fi la fel de ridicate ca cele din sud şi de pe litoral. Vremea este în schimbare, iar acest proces se va simţi în aceste regiuni, în unele zone urmând să avem chiar 15-16 grade Celsius, fiind o răcire sub mediile climatologice", a explicat Elena Corduneanu.

Duminică, în vestul, nordul şi centrul ţãrii cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 20 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales în cursul nopţii.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 15...16 grade în Maramureş şi în nordul Moldovei şi 29...30 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 8 şi 18 grade.

Meteorolugul Elena Corduneanu a adăugat că, începând de luni, temperaturile vor scădea în toată ţara. "Regimul termic va coborî sub cel normal în toată ţara, urmând ca mercurul din termometre să scadă şi să avem şi ploi, astfel că va fi nevoie să facem unele modificări în ceea ce priveşte garderoba", a încheiat Corduneanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite