Vrei apartament la preţ bun, ia-l direct de la bancă! –Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţia presei spaniole de astăzi se îndreaptă spre creşterea numărului de imigranţi din Spania, soluţiile găsite de băncile rămase cu capitalul blocat în locuinţe sau riscurile reţeleor sociale de pe internet.

„Românii sunt punctuali, harnici şi dornici de a-şi asuma responsabilităţi” intitulează cotidianul „La Verdad” articolul realizat în urma interviului acordat de Cătălina Iliescu, conferenţiar la Universitatea din Alicante. Profesoara susţine colectivul românesc, argumentându-şi punctul de vedere cu datele studiilor întreprinse de diverse universităţi spaniole, care îi definesc pe români ca „oameni punctuali, harnici şi dornici de a-şi asuma responsabilităţi”.

Renunţarea la o reţea socială de pe internet, imposibilă” scrie ziarul „ABC”.
Cu prilejul sărbătoririi Zileii Europene a Internetului fără riscuri, 17 dintre cele mai importante site-uri din Spania au încheiat un acord cu Comisia Europeană pentru sporirea măsurilor de siguranţă a utilizatorilor de reţele sociale. Opţiunea de a denunţa abuzuri, mecanismele de verificare a vârstei sau asigurarea caracterului privat al datelor personale sunt doar câteva dintre măsuri. O altă problemă o constituie traseul sinuos şi dificil ce trebuie urmat în cazul renunţării la reţea şi faptul că datele utilizatorului rămân accesibile celorlaţi internauţi.

Creşte numărul imigranţilor legali din Spania” anunţă ziarul „ABC”.
La sfârşitul lui 2008, numărul imigranţilor legali din Spania a ajuns la 4,5 milioane, înregistrând o creştere de 12,43% faţă de anul anterior. Cel mai numeros colectiv imigrant rămâne cel al românilor (718.844), urmat îndeaproape de cel al marocanilor (717.416).

Dacă vrei un apartament, cere-l de la bancă” informează cotidianul „El Pais”.
În plină criză financiară, băncile au devenit ele însele agenţii imobiliare, cu mii de proprietăţi confiscate sau abandonate de proprietari din cauza imposibilităţii plătirii ipotecii. Pentru vinderea acestora, băncile au aplicat o reducere de 20-30% şi le-au oferit, în primul rând, propriilor angajaţi, urmând apoi să le scoată la licitaţie publică. Un exemplu concludent este banca Santander, care vinde un apartament de trei dormitoare şi 109 metri pătraţi din Villaverde, Madrid, la preţul de 197.400 de euro, faţă de cei 283.700 de euro ceruţi iniţial.

Penitenciarul din Albolote, Granada, suprapopulat” scrie „ideal.es”
Cu o capacitate de maxim 1.080 de persoane, închisoarea din Albolote a depăşit, în 2008, pragul de 1.900 de deţinuţi. 17% dintre aceştia sunt de origine străină, majoritatea marocani, sudamericani, români şi algerieni”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite