In Vrancea s-a vandut carne de animal mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul istoriei, in toate momentele de cumpana ale omenirii au fost si anumiti profitori. Unii si-au riscat viata mizand totul pe o carte. Altii, mult mai abjecti, au profitat de disperarea sau

De-a lungul istoriei, in toate momentele de cumpana ale omenirii au fost si anumiti profitori. Unii si-au riscat viata mizand totul pe o carte. Altii, mult mai abjecti, au profitat de disperarea sau slabiciunile semenilor lor. In Vrancea, patru rromi au fost prinsi la furat intr-un sat acoperit de ape. Au scapat ca prin minune cu viata din cozile de lopata si pumnii abatuti asupra lor. In Bacau, un "intreprinzator" a dat fuga pana in judetul Braila, a inchiriat o barca si a venit in zona inundata pentru a face salvari pe bani. Un milion de viata salvata. Ce, e mult? Nu. Si nici legea nu-i interzice asta. Dar cea mai periculoasa afacere este vanzarea carnii animalelor moarte. Au aparut zvonuri ca, in Vrancea, mai multe persoane au transat trupurile bovinelor inecate si le-au vandut la abatoare sau prin piete. De aceea, prefectul judetului a cerut sa nu se mai primeasca animale gata sacrificate in unitatile de taiere. Inspectorii sanitar-veterinari sunt in teren si avertizeaza populatia asupra pericolului la care se expune daca nu cumpara produse stampilate si din locurile special amenajate.
Arderea animalelor moarte pune probleme autoritatilor
In timpul viiturii, oamenii au fugit care-ncotro, s-au urcat in clopotnitele bisericilor, in podurile caselor sau in copaci si au reusit sa scape chiar daca au ramas doar cu hainele ferfenitite de pe ei. In schimb, sute de vaci, cai, oi, capre, porci, pasari, caini si pisici au murit inecate. Si acum, lesurile lor se leagana cu burtile-n sus pe valurile apelor care mai baltesc pe ulitele satelor. "Am cerut Directiei Sanitar-Veterinare sa supravegheze ridicarea si arderea animalelor moarte. Sunt adevarate focare de infectie si trebuie sa evitam imbolnavirea populatiei", a declarat primul-ministru. Numai in zona Vrancei au fost numarate urmatoarele mortaciuni: in jur de 40 de cabaline, 430 de bovine, 970 de ovine si caprine, 15 porci si 17.000 de pasari moarte. Situatia este foarte grava. Ridicarea si transportarea vietuitoarelor neinsufletite dureaza mult si se face greu. Nici incinerarea lor nu este floare la ureche. Iar in acest timp, incalzirea vremii accelereaza procesul de putrefactie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite