Voturi luate cu arcanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea s-a ales  cu un dosar penal în urma suspiciunilor privind mobilizarea „specială“ a electoratului
Liviu Dragnea s-a ales cu un dosar penal în urma suspiciunilor privind mobilizarea „specială“ a electoratului

Câteva judeţe s-au remarcat printr-o creştere a prezenţei la urne ce ridică mari semne de întrebare în legătură cu modul în care s-au adunat voturile.

Referendumul din 29 iulie a consemnat unele judeţe cu o prezenţă la vot foarte ridicată, comparativ cu media naţională. Olt (74,71%), Mehedinţi (70,4%,) şi Teleorman (70,1) sunt excepţiile statisticilor acestui referendum naţional, aici înregistrându-se o prezenţă la urne de peste 70 la sută, avalanşa de voturi având loc în special seara şi noaptea, spre închiderea secţiilor de votare. Sunt judeţele unde liderii PSD au o influenţă foarte mare.

Aceşti lideri au dat indicaţii preţioase edililor locali pentru a ridica media naţională a prezenţei la vot în vederea demiterii preşedintelui Traian Băsescu. Metoda folosită pentru a aduna cât mai multe voturi, la limita legii, a fost cea cu urna mobilă şi s-a desfăşurat în mod special în mediul rural. După ora 17.00, au fost completate procese-verbale pe numele mai multor cetăţeni care nu participaseră la vot şi au mers apoi cu urna mobilă din poartă în poartă. Oameni care nu au mers la secţia de votare pentru că nu au vrut să-şi exprime votul s-au trezit spre seară că secţia de votare a venit la ei.

De ruşine, de frica edililor, cetăţenii şi-au exprimat votul, oarecum împotriva voinţei lor, de vreme ce au ales să stea acasă şi să nu ia parte la referendumul pentru demiterea preşedintelui României. Alte voturi au fost adunate în acelaşi mod, dar fără ca urna mobilă să mai ajungă la electori. Procesele-verbale au fost completate şi semnate, iar buletinele de vot au fost introduse în urnă.



PDL acuză turismul electoral

Liderii PDL susţin că frauda electorală a fost „masivă" în aceste judeţe. „Ce nu se ştie însă este că s-a furat pe cât s-a votat, adică masiv, s-a practicat un turism electoral de neînchipuit care sperăm să iasă la iveală după verificarea listelor suplimentare ce urmează a se face acum. De asemenea, oamenii noştri din secţiile de votare au fost marginalizaţi pentru a se putea vota la greu, iar noi am sesizat acest lucru la BEJ. Sperăm că ce se va întâmpla în continuare să facă lumină în modul cum s-a votat la Olt pentru că nu a fost ceva corect", a precizat Ana Anghel, lider interimar al PDL Slatina.

PDL a depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, acuzând neregulile din Teleorman, unde Dragnea este preşedinte al Consiliului Judeţean. În Olt, democrat-liberalii au acuzat existenţa turismului electoral.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite