Votul la prezidenţiale, monitorizat pe camere web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre ce permite înfiinţarea a peste 3.500 de secţii de vot speciale, la nivel naţional, ce vor fi dotate cu mai multe camere-web, conectate la calculator.

Potrivit ministrului de Interne, Dan Nica, dotarea secţiilor de vot cu aceste camere-web nu presupune costuri suplimentare. În cele peste 3.500 de secţii speciale vor vota cei care nu se află în localitatea de domiciliu.

Votanţii vor fi obligaţi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere, prin care atestă că au luat la cunoştinţă prevederile legale ce prevăd sancţiuni sau chiar pedeapsa cu închisoarea în cazul votului multiplu.

Ştampile de vot personalizate

Tot pentru a se pune la adăpost de „manevre” la vot, autorităţile au decis măsuri suplimentare, cum ar fi ştampile de vot personalizate, pe care va fi inscripţionat numărul secţiei şi judeţul de care aparţine aceasta.

Mai mult, buletinul de vot se va tipări lăsând o pagină liberă între prima copertă şi între ultima copertă.

Alegeri mai scumpe cu 50%

Prezidenţialele din acest an vor costa 150 de milioane de lei, suma fiind cu 50% mai mare decât cea cheltuită la ultimele alegeri legislative. „Suma nu este mare, având în vedere că vom avea două tururi de scrutin”, a declarat ministrul Dan Nica.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur, dacă va fi cazul, să fie organizat în 6 decembrie. Preşedintele României şi-a început mandatul în data de 21 decembrie 2004, iar mandatul va expira în 21 decembrie 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite