Vosganian pleacă la Bruxelles, Frunzăverde vine la MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ulterior, la sediul guvernului au ajuns şi membrii Biroului Permanent al PNL, care au fost şi ei informaţi cu privire la deciziile respective. Surse din Alianţă au declarat că preşedintele a

Ulterior, la sediul guvernului au ajuns şi membrii Biroului Permanent al PNL, care au fost şi ei informaţi cu privire la deciziile respective. Surse din Alianţă au declarat că preşedintele a folosit argumente forte pentru a-l convinge pe Tăriceanu să accepte schimbul, spunându-i că oricare ar fi ministrul liberal care va ocupa pe viitor portofoliul Apărării, el va colabora direct cu şeful Statului Major General, şi nu cu ministrul. Băsescu ar fi arătat că, prin nominalizarea unui liberal pentru postul de comisar european, balanţa de funcţii dintre formaţiunile Alianţei s-ar dezechilibra şi că PD ar trebui să obţină ministerul lui Teodor Atanasiu. Potrivit surselor citate, liberalii au acceptat trocul mulţumiţi că, prin desemnarea unui candidat propriu la fotoliul din Executivul UE, se consfiinţeşte faptul că premierul Călin Popescu Tăriceanu, şi nu preşedintele Traian Băsescu, este cel care reprezintă România în relaţia instituţională cu Uniunea. Şeful guvernului i-a anunţat şi pe ceilalţi membri ai Cabinetului, la începutul şedinţei de ieri, despre hotărârea de a-l nominaliza pe Varujan Vosganian pentru postul de comisar european. Tăriceanu a omis însă să precizeze că PD urmează să preia Ministerul Apărării.
Atanasiu: "Cel mai deştept cedează"
La ora 14.00, Teodor Atanasiu a anunţat public, de la Palatul Victoria, că demisionează, arătând că, după 44 de zile de la suspendare, preşedintele refuză să aplice prevederile legale şi să revoce decretul respectiv. "Cel mai deştept cedează", a spus Atanasiu, adăugând că era convins că PNL nu va găsi niciodată o persoană care să poată colabora cu şeful statului din postura de ministru al apărării. "Nu vreau ca Traian Băsescu să-şi îndeplinească niciunul dintre primele trei obiective personale: alegeri anticipate, demiterea primului-ministru sau demiterea ministrului apărării", a subliniat Teodor Atanasiu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite