Voronin: Românii s-au legat cu diavolul pentru a ocupa teritoriul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tensiunile dintre Bucureşti şi Chişinău se amplifică. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a anunţat ieri că cele două consulate româneşti de la Bălţi şi Cahul nu vor mai

Tensiunile dintre Bucureşti şi Chişinău se amplifică. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a anunţat ieri că cele două consulate româneşti de la Bălţi şi Cahul nu vor mai fi deschise. Şeful statului moldovean a spus că nu a promis niciodată că aceste consulate vor fi deschise şi a acuzat autorităţile de la Bucureşti că plătesc diferite persoane ca să facă lobby pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a făcut aceste declaraţii ieri seară în cadrul unei emisiuni televizate. Voronin pare să fi uitat că la începutul anului, mai exact pe 16 ianuarie 2007, spunea clar că la Bălţi şi Cahul vor fi organizate în regim de urgenţă două consulate. Astăzi, însă, preşedintele moldovean spune că nu a promis nimic.

Voronin precizează că în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele român, Traian Băsescu, s-a angajat doar să examineze posibilitatea ca la Bălţi şi Cahul să fie deschise consulate. Mai mult, în emisiunea televizată în care a vorbit despre problema consulatelor, Voronin a declarat că românii s-au legat cu diavolul pentru a ocupa teritoriul Republicii Moldova. "S-au legat cu Hitler, cu Stalin, cu cine vrei, doar ca să-şi atingă scopul", a precizat Vladimir Voronin.

Schimbarea de atitudine a lui Voronin vine pe fondul acuzaţiilor de corupţie pe care autorităţile de la Chişinău le aduc unui funcţionar de rang înalt din Ambasada României în Republica Moldova. Şeful statului moldovean s-a răzgândit în privinţa consulatelor româneşti la numai trei zile după ce preşedintele Traian Băsescu, a spus că reacţia României în scandalul vizelor va fi foarte dură, pentru că autorităţile de la Chişinău au mers prea departe de data aceasta.

Până la această oră, Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti nu a făcut niciun comentariu pe marginea acestor declaraţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite