Volver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acasă TV, duminică, ora 22.00 O producţie nominalizată la Oscar, cu un premiu BAFTA şi unul la Cannes Personajele principale ale acestui film sunt trei femei din Spania, care

Acasă TV, duminică, ora 22.00

O producţie nominalizată la Oscar, cu un premiu BAFTA şi unul la Cannes

Personajele principale ale acestui film sunt trei femei din Spania, care încearcă să facă faţă greutăţilor vieţii. În rolurile principale ale acestei producţii semnate de Pedro Almodovar întâlnim actriţe ca Penelope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo şi Yohana Cobo.

Raimunda (Penelope Cruz) este o femeie frumoasă, care munceşte din greu pentru a-şi întreţine soţul şi fiica adolescentă (Yohana Cobo). Sora ei, Sole (Lola Dueñas), îşi câştigă existenţa având un coafor clandestin. Mama lor (Carmen Maura) a murit odată cu tatăl lor, într-un incendiu, însă spiritul ei se întoarce pentru a rezolva neînţelegerile pe care le avea în timpul vieţii cu Raimunda şi vecina lor, Agustina (Blanca Portillo).

Cu rolul Raimundei, Penelope Cruz a intrat în istoria premiilor de cinematografie, fiind prima actriţă spaniolă nominalizată la Oscar. În schimb, ea a primit trofeul BAFTA, iar împreună cu celelalte actriţe din "Volver" (Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo, Yohana Cobo şi Chus Lampreave) a împărţit premiul pentru interpretare feminină la festivalul de la Cannes.

Penelope avea deja o carieră de succes în Spania, ţara sa natală, când a fost selectată pentru o producţie în Statele Unite ale Americii, în anul 1998. Primul ei film în limba engleză a fost "The Hi-Lo Country" ("Dragoste de cowboy").

Apoi a urmat o serie întreagă de producţii hollywoodiene în care actriţa a jucat, conferindu-i un statut de invidiat pentru orice actor european: cel de a fi permanent în vizorul celor mai buni regizori americani. Printre filmele în care a mai jucat se numără "Fanfan la Tulipe", "Banditele", "Vanilla Sky", "Gothika" şi "Cu capul în nori"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite