"Voicu a recunoscut că o parte din interceptări este adevărată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PD-L Mircea Andrei
Senatorul PD-L Mircea Andrei

Cătălin Voicu a confirmat că o parte dintre stenogramele difuzate de presă sunt reale, susţine senatorul PD-L, Mircea Andrei.

"Eu l-am întrebat în ce procent consideră aceste interceptări adevărate şi a recunoscut că o parte este adevărată", a declarat senatorul, la emisiunea "Naşul" de la B1 TV.

Întrebat dacă este posibil ca în România să existe cineva precum Voicu, care le poate face pe toate, senatorul PSD Toni Greblă, a declarat: "Multe sunt luate din discuţii pe care le-a auzit, din scenarii pe care le-a construit şi unele sunt făcute de el însuşi, dar nu tot ce scrie acolo e real. Ce nu se sprijină pe alte probe este numai o laudă. Declaraţiile lui Voicu sunt între iresponsabilitate şi răspundere penală".

Senatorul PSD a susţinut şi ideea suspendării din funcţie, până la încetarea urmăririi penale. "Consider că în momentul în care e începută urmărirea penală, acel om trebuie suspendat din funcţie, până se termină cercetarea. Am confundat ani de-a rândul prezumţia de nevinovăţie pentru funcţie cu prezumţia de nevinovăţie care apără cetăţeanul", a adăugat Toni Greblă.

Referindu-se la votul dat în comisia senatorială, senatorul PNL Ioan Ghişe a spus că "din moment ce spui că un om trebuie arestat, trebuie să faci şi proba. Noi, ca şi Senat, sezizaţi de DNA, trebuia să dăm un vot, dacă se justifică soluţia de încuvinţare pentru a cere judecătorilor să-l aresteze pe Voicu. Mi se cere votul pentru a fi un om arestat şi nu se face proba că e un pericol public", a declarat Ghişe.

B1 TV a difuzat imagini care demonstrează că reţeaua Voicu există din decembrie 1989, când senatorul era deja infiltrat ca revoluţionar, pe lângă Guşă şi Iulian Vlad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite