Vlas: Vântu a scos 1.692 miliarde din FNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Justiţia ar trebui să judece, nu să se limiteze la rechizitoriul întocmit de Parchet", a spus Vlas, din boxa acuzaţilor. Ea a afirmat în faţa judecătorilor că Sorin Ovidiu Vântu a avut un


"Justiţia ar trebui să judece, nu să se limiteze la rechizitoriul întocmit de Parchet", a spus Vlas, din boxa acuzaţilor. Ea a afirmat în faţa judecătorilor că Sorin Ovidiu Vântu a avut un profit personal, de pe urma prăbuşirii FNI, de 922 miliarde de lei, grupul de firme Gelsor - controlate de omul de afaceri - ar fi câştigat din acest Fond aproape 490 miliarde de lei, iar alte 130 miliarde de lei ar fi fost luate de Nicolae Popa, însă şi această sumă ar fi ajuns tot la Vântu. Alte două societăţi ar fi avut un câştig de pe urma FNI de peste 150 miliarde de lei. Vlas a declarat că ea este dispusă să plătească, însă a recomandat ca banii păgubiţilor să fie daţi de cei în buzunarele cărora au intrat imediat după prăbuşirea Fondului. Mama FNI a acuzat procurorii că au trimis în instanţă un rechizitoriu incomplet, cu toate că ar exista probe suficiente pentru inculparea lui Vântu. "Este vorba de un contract între societatea Cibela şi SOV Invest, în care Sorin Ovidiu Vântu semna că se angaja să plătească o datorie de 6 miliarde de lei şi 400.000 $, dar nu a achitat niciodată această sumă", a explicat Vlas. Declaraţiile Ioanei Maria Vlas au atras, minute în şir, aplauzele a zeci de păgubiţi FNI, aflaţi în sala de judecată.
Aceştia au cerut, la rândul lor, inculparea lui Vântu. Judecătorul Mihai Rotaru a explicat că singurul în măsură să ceară învinuirea unei persoane este Parchetul. El a decis să trimită în acest sens o adresă anchetatorilor pentru a şti exact în ce stadiu se află dosarul ce-l vizează pe Sorin Ovidiu Vântu. "Dacă dosarul este aproape de finalizare şi va fi trimis în instanţă, îl vom conexa", a promis Rotaru.
şedinţa de judecată, scăpată de sub control
Tot ieri, magistraţii au decis ca dosarul FNI să fie conexat la cel al fostului preşedinte al CEC Camenco Petrovici, decedat. Dacă Petrovici va fi găsit vinovat şi va fi somat să plătească despăgubiri, acestea vor fi plătite de moştenitorii săi. şedinţa de judecată a fost la un pas de a se transforma în circ, păgubiţii FNI arătând instanţei că procesul trenează de ani de zile, iar ei nu mai au bani nici măcar să ajungă în Capitală. Magistraţii au fost nevoiţi să întrerupă de cinci ori şedinţa, punându-le în vedere păgubiţilor că riscă să fie daţi afară din sală dacă mai întrerupt procesul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite