Vladimir Tismăneanu, ameninţat cu moartea în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiul "Distinguished International Service Award", una dintre cele mai importante distincţii ale Universităţii Maryland din Statele Unite, îi va fi acordat, în luna noiembrie a acestui an,

Premiul "Distinguished International Service Award", una dintre cele mai importante distincţii ale Universităţii Maryland din Statele Unite, îi va fi acordat, în luna noiembrie a acestui an, politologului Vladimir Tismăneanu (foto). Americanii au avut în vedere rolul jucat în condamnarea vechiului regim de către preşedintele Comisiei pentru analiza dictaturii comuniste din România. În ziua în care a aflat vestea, Tismăneanu a primit din ţară, pe adresa Universităţii Maryland, o scrisoare de ameninţare cu moartea, redactată în limba engleză.

Autorul, a cărui semnătură este indescifrabilă, îl acuză pe politologul român, în termeni injurioşi, că "otrăveşte mentalităţile tinerilor americani, care vor să înveţe ceva sănătos". Textul abundă în referiri jignitoare la originea etnică a lui Vladimir Tismăneanu, acesta fiind ameninţat cu moartea şi avertizat că este urmărit "pas cu pas". Politologul a anunţat preşedinţia şi Departamentul de Stat al SUA, autorităţile competente analizând acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite