Vize on-line pentru Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, românii pot depune cererile pentru orice categorie de viză pentru Marea Britanie on-line. Pentru a accesa acest nou serviciu, vizitaţi website-ul ambasadei britanice la

Începând de astăzi, românii pot depune cererile pentru orice categorie de viză pentru Marea Britanie on-line. Pentru a accesa acest nou serviciu, vizitaţi website-ul ambasadei britanice la Bucureşti la adresa www.britishembassy.gov.uk/romania.

Aplicarea noului sistem se face în trei etape:
Completarea aplicaţiei propriu-zise: un formular electronic simplu prin care se vor transmite datele personale ale aplicantului. După salvarea şi trimiterea aplicaţiei, persoana va primi un e-mail de confirmare şi un număr de referinţă pentru programarea ulterioară;
Programarea interviului: după trimiterea electronică a aplicaţiei, solicitantul va putea să-şi aleagă ziua şi ora pentru prezentarea la interviu.
Susţinerea interviului: aplicantul se prezintă la ambasadă la data şi ora programate. Interviul va avea loc după achitarea taxei de viză, iar decizia va fi comunicată ulterior aplicantului.
Cererile nu pot fi redactate decât în limba engleză. Plata taxei de viză nu se poate face on-line. Aplicaţiile pentru viză de tip ECAA (Acordul de Asociere al Comunităţii Europene) nu pot fi depuse on-line, ci numai personal. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, a declarat, ieri, cu prilejul lansării acestui nou sistem, că va exista o perioadă de tranziţie în care cetăţenii români vor putea depune şi personal cererea pentru viză, însă se va acorda prioritate cererilor transmise prin sistemul on-line. Diplomatul britanic a subliniat că astfel vor fi reduse cozile din faţa ambasadei şi timpul de aşteptare destinat aplicării pentru viză. Sistemul va fi util şi după ridicarea vizelor pentru români, după aderarea României la UE, a spus Barnet, pentru rezidenţii străini din România care solicită vize pentru Marea Britanie. Primul român care a obţinut viză prin acest sistem este Anca şincai, care a câştigat o bursă de studiu Oxford University.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite