Visul de a deveni "Miss" si fabricile de iluzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Cristina Graterol, o fetita slabuta, cu bratele si picioarele subtiri, aproape scheletice, are doar sapte ani. La Academia de frumusete Herman, din Caracas, o asemenea varsta nu e socotita deloc

Ana Cristina Graterol, o fetita slabuta, cu bratele si picioarele subtiri, aproape scheletice, are doar sapte ani. La Academia de frumusete Herman, din Caracas, o asemenea varsta nu e socotita deloc prea frageda pentru a le invata pe cursante cum sa mearga in stilul leganat al manechinelor pe podiumurile de prezentare a modei, cum sa se machieze sau cum sa aleaga poseta sau incaltamintea care sa se potriveasca la culoarea rochiei. Inca cu mult inainte de a o inscrie la Academie, mama ei hotarase ca intr-o buna zi Ana va fi suficient de frumoasa pentru a deveni la randul ei manechin sau poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ajunga sa concureze la concursul de Miss Venezuela la care viseaza orice fata din aceasta tara. "Mama spune ca trebuie sa devin manechin si eu cred la fel", afirma Ana. Elevele clasei unde este inscrisa au varste intre 5 si 10 ani. Cum se vede, startul in cursa pentru frumusete este luat foarte de timpuriu. Academia Herman este doar una din numeroasele fabrici din Venezuela unde sunt scoase ca pe banda aspirante in competitiile pentru titlul de Miss. Mai tarziu, multe dintre aceste fete vor trece la un stadiu superior, isi vor face implanturi de sani, isi vor modela nasul sau se vor supune unor operatii de liposuctie.
Frumusetea cere bani
Frumusetea cere, fireste, sacrificii banesti. Costul cursurilor pentru "incepatoare" se ridica la 700 de dolari, dar multi parinti sunt gata sa plateasca aceasta suma pentru ca fiicele lor sa ajunga cineva. Chiar daca nu vor obtine coroana de Miss sau nu vor semna un contract de modelling, frumusetea este un atu de natura sa le ajute in viata. Evident, toate aceste fetite viseaza sa devine inalte si zvelte, cu surasuri de un alb orbitor si curbe voluptoase. Ele stiu prea bine ca, daca natura nu le poate oferi toate trasaturile perfecte spre care tanjesc, bisturiul chirurgilor poate corecta neajunsurile existente. Giselle Cesin, o adolescenta pe punctul de a intra in primul an la universitate, declara ca mama ei a obligat-o sa tina inca de mica o dieta stricta si a sfatuit-o sa nu aiba teama de cutit. "Cand aveam 14 ani, spune ea, mi-am facut prima operatie la nas. Apoi a venit randul unei liposuctii si al unui implant mamar". La clasele de incepatoare cursurile dureaza patru luni. Ce-i drept, putine dintre ele ajung sa-si vada visul de a fi alese Miss Univers sau Miss Venezuela. Oricum insa multe din ele participa la concursurile internationale de frumusete, unde fetele din Venezuela se numara intotdeauna printre fruntase, fie ca este vorba de Miss Mesoamerica, Miss Blonde International sau Miss Queen of Coffee (Regina cafelei). Pot rezista cursantele regimului strict, cu reguli cazone, la care sunt supuse de la o varsta atat de frageda? Daniela Villaroel, care abia a implinit cinci ani, nu stie exact de ce mama ei a inscris-o la cursurile Academiei de frumusete. Grijulia ei mama s-a gandit, probabil, ca startul in cursa frumoaselor intre frumoase trebuie luat cat mai de timpuriu. Pe micuta Daniela nu a intrebat-o insa nimeni daca e dispusa sa lase jocurile copilariei ori sa renunte la o inghetata sau o prajitura, pentru a participa la aceasta cursa, in care concurenta este feroce.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite