"Vis. Toamnă" şi "Escurial", la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două piese se joacă, în acest weekend, pe scena Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Astfel, sâmbătă, de la ora 19,00 în sala mare, se va juca piesa "Vis. Toamnă", de Jon Fosse, în

Cele două piese se joacă, în acest weekend, pe scena Teatrului Clasic "Ioan Slavici"

Astfel, sâmbătă, de la ora 19,00 în sala mare, se va juca piesa "Vis. Toamnă", de Jon Fosse, în regia lui Radu Afrim. Iar ziua de duminică este rezervată pentru "Escurial".

Spectacolul îi aduce pe scenă pe Ramona Dumitrean, Angela Petrean, Sorin Calotă, Andrei Elek, Ovidiu Ghiniţă, Adriana Ghiniţă, Liliana Balica, Emilian Marnea, Adrian Bereznicu, Goran Mihailov, Marian Parfeni.

Acţiunea piesei se petrece într-un cimitir, unde se află un fiu rătăcitor cu o soţie nouă, o mamă căreia îi place prea mult fosta noră, un tată în contratimp cu restul familiei şi nişte puşti care se joacă sau se odihnesc printre morminte.

Personajele din "Vis. Toamnă" n-au nume, cuvintele se spun doar fragmentar, în secţiuni rapide. E, de fapt, povestea unei familii, a unui cuplu, bântuite de moarte şi de umbra grea a ratării, a imposibilităţii de a relaţiona, de a iubi, de a face vorbele să se transforme în relaţie.

Rege şi Bufon, o temă încă de actualitate

Duminică, de la ora 18,00, la sala mare, iubitorii teatrului se vor întâlni cu "Escurial", de Michel de Ghelderone, în regia Alexandrei Gandi.

"Escurial" va aduce în faţa publicului un crâmpei, o interpretare de autor, asupra cunoscutei relaţii dintre Rege şi Bufon. O temă deosebit de actuală care, în ciuda aparenţei, poate rezista cu succes oricăror timpuri istorice.

"Escurial", de Michel de Ghelderode, este interpretat de Florin Covalciuc şi Bogdan Costea.

Biletele de intrare la cele două spectacole costă 150 de lei, iar pensionarii, elevii şi studenţii beneficiază de reducere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite