Virusul copiatului se transmite de la elevi la profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din întreaga ţară au susţinut ieri examenul de titularizare. După modelul elevilor, şi dascălii au fost prinşi la copiat, aşa că 95 de candidaţi au fost eliminaţi, iar 270

Profesorii din întreaga ţară au susţinut ieri examenul de titularizare. După modelul elevilor, şi dascălii au fost prinşi la copiat, aşa că 95 de candidaţi au fost eliminaţi, iar 270 s-au retras de bunăvoie.

"Niciun examen fără copiat!" a devenit sloganul tuturor testărilor de la noi din ţară. La bacalaureat liceenii copiază, în facultăţi studenţii folosesc aparatură modernă pentru a trişa, chiar şi profesorii şi-au însuşit metodele elevilor pentru a trece cu brio de examene.

Dascălii trişori

În judeţul Mureş, la examenul de titularizare s-au înscris 2.056 candidaţi şi s-au prezentat doar 1.454, a informat Adina Pui, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. "Trei candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi copiind, unul dintre aceştia folosind sistemul handsfree. Doi dintre eliminaţi au susţinut examenul la Colegiul Naţional Unirea, iar cel de-al treilea la Colegiul Traian Săvulescu", a declarat Adina Pui.

Alţi 43 de candidaţi s-au retras din motive personale. Din informaţiile pe care le deţinem, retragerea din concurs este, de fapt, o strategie foarte bine pusă la punct.

După ce lecturează subiectele, candidaţii care consideră că nu vor lua minimum 5.00 la proba scrisă, iar la examenul din anul trecut au obţinut această notă, se retrag pentru a nu-şi pierde continuitatea.
Aceste cadre didactice, la repartizarea pe posturi, au întâietate faţă de suplinitorii calificaţi.

Handsfree-ul, preferatul tuturor

La Alba, trei dintre candidaţi au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind sau având asupra lor aparate de emisie-recepţie prin care li se dictau subiectele.

Şi în Dâmboviţa şapte profesori au fost prinşi copiind. Unul dintre ei susţinea examen la religie şi folosea un microreceptor, fapt pentru care a ajuns la spital. "Au fost şapte candidaţi eliminaţi din concurs pentru tentativă de fraudă. Doi de la educatori, patru de la educaţie fizică şi unul de la religie, care a mai fost prins şi în anii anteriori şi acum folosea un microreceptor pe care îl avea pus în ureche", a declarat inspectorul şcolar Iulian Brezeanu. (a mai colaborat Valeriu Russu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite