Virgin Group va produce combustibil verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În războiul declarat emisiilor de gaz cu efect de seră, responsabile în mare parte de fenomenul încălzirii globale, s-a înscris recent un nou protagonist de excepţie. Este vorba de Richard

În războiul declarat emisiilor de gaz cu efect de seră, responsabile în mare parte de fenomenul încălzirii globale, s-a înscris recent un nou protagonist de excepţie. Este vorba de Richard Branson (foto), cunoscutul magnat britanic, deţinător al brandului "Virgin".

El a anunţat că va pune bazele societăţii "Virgin Fuels", care urmează să producă (în exclusivitate) un biocarburant destinat automobilelor, trenurilor şi mijloacelor de transport în comun. Investiţia se ridică la 400 milioane de dolari şi, dacă totul merge bine, carburantul va ieşi pe piaţă în cel mult patru ani.

Dar Branson intenţionează ca primul test să fie făcut anul viitor, cu unul dintre avioanele flotei "Virgin Atlantic", un Boeing 747, care va efectua un zbor demonstrativ, fără pasageri la bord. Parteneriatul cu Boeing datează din ianuarie 2007, după ce "Virgin Atlantic" a luat decizia să îşi înnoiască flota cu noi modele de avioane, mai puţin poluante şi mai puţin zgomotoase. (Adina Şuteu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite