“Violul de la Caffarella: Unul dintre români fusese reţinut de nouă ori şi ulterior graţiat de un judecător”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre unul dintre românii reţinuţi de autorităţile italiene zilele trecute, pentru violul din parcul Caffarella din Roma. Se pare că bărbatul fusese arestat de mai multe ori şi trebuia să fie expulzat din Italia, dar a fost graţiat de o judecătoare din Bologna. Un alt subiect de interes pentru ziarele italiene este o glumă de-a lui Silvio Berlusconi care a creat  tensiuni diplomatice între Arg

Violul de la Caffarella: Unul dintre români fusese reţinut de nouă ori şi ulterior graţiat de un judecător”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Alexandru Isztoika Loyos, unul dintre românii reţinuţi marţi seară pentru violul din parcul Caffrella din Roma, fusese arestat în mai multe rânduri de autorităţile italiene. Astfel, în perioada septembrie-octombrie 2007, acesta a fost arestat şi reţinut de trei ori pentru jaf şi furturi. Pe data de 8 februarie 2008, românul a fost condamnat la cinci luni de închisoare şi urma să fie expulzat de către prefectul Romei. O judecătoare din Bologna a anulat, însă, decretul de expulzare, considerând că românul nu reprezentă un pericol pentru siguranţa publică.

O glumă a lui Berlusconi despre “desaparecidos” . Argentina l-a convocat pe ambasadorul italian”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Termenul “desaparecidos” (dispăruţii), este folosit cu referire la opozanţii dictaturii militare aregentiniene, de căror soartă nu se mai ştie nimic.Ministerul de Externe al Argentinei l-a convocat pe ambasadorul italian, Stefanno Ronca, pentru a da explicaţii cu privire la presupusele afirmaţii ale premierului Berlusconi despre tragedia “desaparecidos”-ilor. Potrivit unui cotidian argentinian, care a citat un articol din “Unità”, săptămâna trecută, Berlusconi ar fi făcut o glumă despre modul în care erau eliminaţi opozanţii regimului militar argentinian din anii 1976-1983. 

200 miliarde de euro sustrase Fiscului italian”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Evaziunea fiscală este în Italia  un “fenomen de masă”, care a atins cifra de 200 de miliarde de euro. Acestea sunt concluziile unei analize efectuate de Ministerul Economiei, făcută publică ieri de către directorul Departamentului de Finanţe al aceluiaşi minister, Fabrizia Lapecorella. Potrivit acestei analize, domeniile cele mai afectate de evaziunea fiscală sunt cele ale serviciilor, comerţului, restauraţiei şi construcţiilor.

În Italia, un profesor din şapte nu îşi ţine cursurile”, scrie cotidianul “La Stampa”. În Italia, un profesor din şapte nu se află la catedră, ci în orice altă parte. În fiecare dimineaţă, în şcolile italiene, şase profesori trebuie înlocuiţi din diverse motive. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de ASASI (Asociaţia Şcolilor Autonome Siciliene), pe baza unor date furnizate de Ministerul Învăţământului, pentru anul şcolar 2006/2007. Potrivit acestui studiu, 142.558 de profesori din totalul de 716.297, au lipsit de la ore, în decursul anului 2006/2007.

New York Post: Maimuţa moartă şi Obama. O caricatură primeşte acuze de rasism”, anunţă cotidianul “La Stampa”. O caricatură apărută ieri în cotidianul american “New York Post”, înfăţişând doi poliţişti care au împuşcat o maimuţă, a fost catalogată de mass-media americană drept o instigare la rasism, precum şi un atac la adresa preşedintelui american Barack Obama. Caricatura făcea referire la un incident petrecut săptămâna aceasta la Conneticut, unde o femeie atacată de un cimpanzeu domestic, a fost salvată de doi poliţişti, care au împuşcat animalul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite