“Violul de la Caffarella: Mandatele de arest, revocate, românii rămân în închisoare” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Italia dedică astăzi un spaţiu important propunerii avansate de premierul Silvio Berlusconi privind schimbarea regulamentului parlamentar.Un alt subiect de interes pentru ziarele italiene este cazul violului de la Caffarella şi hotărârea luată ieri de judecători de a anula mandatele de arestare ale celor doi români.

Berlusconi a propus noi reguli pentru Parlament. Fini le-a respins”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”.
Premierul Silvio Berlusconi a propus schimbarea regulamentului parlamentar, care, în opinia sa, nu este adecvat necesităţilor guvernului italian. Berlusconi ar vrea, în acest fel, ca o mare parte din procedurile de vot să fie efectuate în comisiile parlamentare. Propunerea primului ministru a fost făcută ieri, în cadrul unei reuniuni a parlamentarilor partidului PDL (Popolo della Libertà, partidul lui Berlusconi). Ea a fost, însă, respinsă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, care a caracterizat-o ca fiind o idee imposibil de pus în aplicare.

Violul de la Caffarella: Mandatele de arest revocate, dar cei doi români vor rămâne în închisoare”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”.
Tribunalul de Reexaminare din Roma a anulat ieri mandatele de arestare ale principalilor suspecţi de violul de la Caffarella, românii Karol Racz şi Alexandru Loyos Isztoika. Cei doi erau acuzaţi că au violat o adolescentă de 14 ani, la data de 14 februarie, în parcul Caffarella , de la periferia Romei. Românii vor rămâne în închisoare fiind acuzaţi de alte delicte: Alexandru Loyos de calomnie, autocalomnie şi favorizarea infracţiunii, în timp ce Racz este acuzat de un alt viol, petrecut la data de 21 ianuarie, în cartierul Primavalle, din Roma.


Alarma serviciilor secrete: Europa şi Italia, posibile obiective ale Jihad-ului”, anunţă cotidianul “Il Messaggero”. Ameninţările teroriste internaţionale din partea unor grupări de tipul Jihad, reprezintă o prioritate pentru Italia. Acestea sunt concluziile unui raport pe anul 2008, efectuat de DIS (Departamentul de informaţii pentru siguranţă), care a fost prezentat ieri Parlamentului italian. Potrivit aceluiaşi raport, în anul 2008, Italia a primit 216 de ameninţări teroriste.


Atentat nebunesc în Alabama. Un bărbat a ucis 10 persoane, apoi s-a sinucis”, relatează ediţia online a cotidianului “La Repubblica”. Un bărbat american de 30 ani a ucis 10 persoane, printre care se aflau şi mama lui, bunicii, un unchi şi o mătuşă. După aceea, el s-a sinucis. Tragicul episod s-a petrecut în localitatea americană Samson, aflată la graniţa dintre statele Alabama şi Florida. Printre persoanele ucise în atentat se afla şi un copil.


Primele două luni ale noii companii Alitalia”, scrie cotidianul “La Stampa”. Noua companie aeriană Alitalia a avut un debut dificil: avioane pe jumătate goale, bilete vândute la preţuri inferioare obiectivelor iniţiale, precum şi conflicte sindicale latente. Pierderile pe anul 2009 riscă, în acest fel, să fie de două ori mai mari decât se prevăzuse într-o primă fază.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite