Violenţele între italieni şi români iau amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

înarmaţi cu răngi şi bâte de baseball, au intrat în bar, agresând şi bătând câţiva români prezenţi în acel moment înăuntru. Martorii, îngroziţi, spun că tinerii agresori, cu

înarmaţi cu răngi şi bâte de baseball, au intrat în bar, agresând şi bătând câţiva români prezenţi în acel moment înăuntru. Martorii, îngroziţi, spun că tinerii agresori, cu feţele acoperite, urlau ca într-o adevărată bătălie, iar după ce au bătut imigranţii au dat foc localului.
A fost vorba de o adevărată "expediţie punitivă" în stil militar, capitala Italiei fiind în faţa primului incident de acest gen pe care l-a văzut vreodată. Raidul a fost un mesaj clar transmis românilor: nu sunteţi doriţi aici. Se pare că agresorii italieni sunt fanatici de extrema- dreaptă, grup cunoscut pentru "războiul" dus împotriva imigranţilor. Filmul evenimentelor, derulat pe parcursul ultimelor două zile, a început cu o ceartă între liderii celor două bande, într-o parcare din apropierea localului. A continuat cu împuşcarea românilor şi arestarea italienilor, pentru ca, în final, berăria, locul de întâlnire al imigranţilor, în majoritate români, să fie devastat şi incendiat. Incendiul a distrus şi apartamentul de la etajul întâi.
Martorii spun că, în jurul orelor 17,30, un grup de persoane armate au intrat în barul frecventat doar de extracomunitari şi după puţin timp s-au zărit deja flăcările. Localul a fost distrus în întregime. Mai mulţi locuitori din zonă, speriaţi, au ieşit în stradă. Unii zic că totul ar fi început de la faptul că o femeie în vârstă, foarte iubită în cartier, a fost furată de un străin din Est, un român. În căutarea lui ar fi plecat imediat mai mulţi tineri italieni.
Au găsit trei români, pe care i-au luat la bătaie şi asupra cărora în final au tras, rănind unul în abdomen şi alţi doi la picioare. Agresorii au vârste între 22 şi 26 de ani şi sunt toţi din Trullo. Versiunea povestită carabinierilor este că cearta a început într-o parcare, unde românii îşi parcaseră BMW-ul în "locul greşit". Anchetatorii cred că este vorba de o reglare de conturi între două bande rivale pentru controlul teritoriului.

Il Tempo: "Românii - etnia cea mai periculoasă"
Cotidianul italian "Il Tempo" a publicat, în ediţia de marţi, un articol cutremurător în care "caracterizează" românii, şi care nu mai are nevoie de niciun alt comentariu. Poate nu este întâmplător faptul că articolul apare la o zi după violenţele din cartierul Trullo, de la periferia Romei. "Au monopolul criminalităţii, clonării cardurilor şi prostituţiei. Sunt rasa cea mai violentă, periculoasă şi atotputernică capabilă să ucidă pentru un mic bacşiş". "E capabilă să realizeze înşelătorii de milioane de euro datorită cunoaşterii tehnologiei". "Nu au frică de nimic, dispreţuiesc viaţa femeilor şi a copiilor, care nu ajung să împlinească zece ani. şi se pregătesc să intre în Uniunea Europeană". "Sunt românii cetăţeni ai României, care de ani de zile terorizează ţara noastră (n.r. - Italia)". "Persoane care vând vise şi apoi se transformă în sclavi". "Majoritatea românilor care au venit în Italia clandestin sunt capabili de sechestrări de persoane, să trăiască în umbră pentru a gestiona prostituţia conaţionalelor venite în cele mai mari oraşe cu promisiunea de a deveni badante". "Românii sunt acrobaţi, reuşind să pătrundă în locuinţe şi să escaladeze pereţii cei mai dificili". "Femeia româncă, cu frumuseţea sa estică, în cazul în care nu sfârşeşte în mâinile patronului, reuşeşte să încânte bătrâni bogaţi şi să îi convingă să se căsătorească cu ele pentru a obţine cetăţenia sau pentru contul din bancă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite