Violenţa inundă scena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Presniakov, unii dintre cei mai interesanţi dramaturgi ruşi contemporani, autorii piesei "Terorism", vor asista la reprezentaţia cu această piesă din 11 februarie, ora 19,00, la

Fraţii Presniakov, unii dintre cei mai interesanţi dramaturgi ruşi contemporani, autorii piesei "Terorism", vor asista la reprezentaţia cu această piesă din 11 februarie, ora 19,00, la Teatrul Foarte Mic. Oleg şi Vladimir Presniakov sunt la ora actuală cei mai jucaţi dramaturgi ruşi din lume după A. P. Cehov. Piesa lor extinde definiţia terorismului. Mai mult decât un atac izolat, cuvântul ajunge să includă actele zilnice de agresare, fizică şi psihică a oamenilor în lumea de azi. Spectacolul se articulează din şase scene diferite, aparent fără legătură între ele. Un om de afaceri nu poate să se îmbarce în avion întrucât aeroportul a fost închis după o alarmă cu bombă.

O femeie devine victimă a amantului ei într-un joc sexual preschimbat într-o plăcere brutală. Două bătrâne complotează uciderea ginerelui de origine străină al uneia dintre ele. O femeie se sinucide în "camera de odihnă" a unei firme ai cărei angajaţi sunt zdruncinaţi de tensiuni, ranchiune, frustrări şi invidii ce răbufnesc isteric. Doi militari se amuză pe marginea unor fotografii surprinse la locul unei atrocităţi, în timp ce îşi bat joc de un camarad mai slab de înger. Omul de afaceri din prolog se află la bordul avionului când i se spune că un motor a luat foc. Treptat, legăturile dintre scene se desluşesc. Totul s-a întâmplat pe parcursul unei singure zile, în locuri diferite, implicând oameni conectaţi într-un fel sau altul între ei. Regia este semnată de Gianina Cărbunariu, autoarea spectacolelor "Stop the Tempo" şi "mady-baby.edu".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite