Violenţa în familie ucide mai multe femei decât cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare rată a mortalităţii femeilor din Europa se datorează violenţei domestice, relatează jurnalul italian "Il Messaggero", citând un studiu realizat de Institutul Italian de

Cea mai mare rată a mortalităţii femeilor din Europa se datorează violenţei domestice, relatează jurnalul italian "Il Messaggero", citând un studiu realizat de Institutul Italian de Statisitică (Istat).

În Europa cele mai multe femei mor din cauza volenţei în familie, decât din cauza cancerului. Între 16 şi 44 de ani agresiunea domestică reprezintă cea mai des întâlnită cauză a deceselor în rândul femeilor, înaintea cancerului, a accidentelor rutiere şi a războaielor.

În urma cercetărilor realizate de Istat şi prezentate în Consiliul Europei, una din trei femei, de-a lungul vieţii, este măcar o dată victima violenţei fizice, sexuale sau psihologice, iar 40-70% dintre femei sunt ucise de rudele lor.

În Europa, 130 de milioane de copii suferă din cauza abuzului sexual. După datele aceluiaşi studiu, în Italia în ceea ce priveşte violenţa sexuală la copiii de până la 16 ani, numarul celor abuzaţi este de 1.400.000.

Numai în anul 2006 sunt înregistrate peste un million de victime ale abuzului sexual: majoritatea sunt femei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani (16,3%).

Violenţa creşte în ţările care se află în război. După părerea lui Consuelo Corradi, profesor de sociologie la Universitatea Lumsa din Roma, "când structurile importante ale societăţii sunt suspendate , violenţa devine o iluzie drept răspuns în lipsa identităţii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite