"Violatorii să fie zidiţi de vii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea şeicului Hassan Dahir Aweys în fruntea parlamentului din Somalia îngrijorează occidentalii. Fundamentalistul islamist Aweys, care controlează cu ajutor militar întreg sudul ţării, a

Numirea şeicului Hassan Dahir Aweys în fruntea parlamentului din Somalia îngrijorează occidentalii. Fundamentalistul islamist Aweys, care controlează cu ajutor militar întreg sudul ţării, a promis că pedepsele pentru infracţiunile grave vor fi înăsprite.
Violul va fi pedepsit, după modelul legii islamice, sharia, aplicate de talibanii din Afganistan, cu lapidarea, ce presupune omorârea cu pietre sau zidirea de viu. Cinci somalezi, arestaţi pentru viol şi crimă, sunt deja condamnaţi la lapidare, a declarat un reprezentant al guvernului intermar de la Mogadiscio. Execuţia lor a fost amânată cu câteva zile pentru ca autorităţile să aibă timp pentru găsirea şi judecarea unui al şaselea infractor. Deşi a negat în repetate rânduri, şeicul figurează pe lista SUA a celor care au legături cu gruparea teroristă Al-Qaida. "Dacă respectarea strictă a religiei şi dragostea pentru Islam fac din mine un terorist, atunci îmi voi accepta calificativul", a spus Aweys. El a declarat, încă înainte de preluarea mandatul de preşedinte al legislativului de la Mogadiscio, că va înlocui legislaţia somaleză de până acum cu sharia.
"Populaţia somaleză este în proporţie de sută la sută musulmană de aceea orice guvern pe care noi îl vom accepta trebuie să aibă la bază Coranul şi învăţăturile profetului Mahomed", a declarat şeicul. Somalia, care este măcinată de ani de zile de războaie civile, nu mai are, din 1991, o guvernare centrală funcţională. Violenţa, care a devenit regulă pe străzile din Somalia, a determinat organizaţiile umanitare străine să părăsească ţara. De la căderea dictatorului Mohamed Siad Barre, în urmă cu şapte ani, Somalia a fost condusă de diverse clanuri. Luna trecută, Mogadiscio a fost ocupată de fundamentaliştii islamişti, reprezentaţi acum în parlament de şeicul Aweys.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite