Vioara întâi a Angliei cântă în România - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre vioara întâi a Angliei în România, standul României la Shanghai sau închiderea clubului Bamboo de la Mamaia. Printre alte subiecte, Vodafone ar trebui să vândă filiala din România, iar Constelaţia Hamlet taie în carne vie.

Vioara întâi a Angliei cântă în România. Aflată pentru prima oară Bucureşti, artista va demostra că îşi merită locul din Cartea Recordurilor. Cântăreaţa britanică Vanessa Mae, „copilul minune al Regatului Unit”, aşa cum mai este numită, va concerta pentru prima dată în România, pe 20 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din Bucureşti, scrie Evenimentul Zilei.

Vase de Cucuteni, la Shanghai. În cele şase luni destinate des­fă­şurării Expoziţiei mondiale de la Shanghai (1 mai-31 octombrie), aproa­pe 200 de ţări şi organizaţii ale lumii au adus, în capitala financiară a Chinei, câte puţin din culturile lor. Este, în mare măsură, o manifestare de diplomaţie publică, la care România contribuie cu frânturi de civilizaţie, tradiţii şi obiceiuri, modalităţi de petrecere a timpului liber şi, nu în ultimul rând, cu prezentarea unor oportunităţi de afaceri în ţara noastră, anunţă Jurnalul Naţional.

Cum s-a distrat Fiscul de 1 Mai.
Pentru că nu aveau case de marcat sau nu le foloseau, trei cluburi celebre de pe litoral au fost închise de ANAF. Printre ele, Bamboo. Chiar în zorii zilei de 2 Mai, în timp ce petrecerea era în toi, inspectorii Fiscului au descins în birourile Clubului Bamboo din Mamaia. După câteva ore de verificări, timp în care au constatat că pur şi simplu nu existau case de marcat fiscale, organele de control au decis să închidă clubul, astfel că în seara următoare potenţialii clienţi au găsit lacătul pe uşă, potrivit Gândul.

Vodafone ar trebui să vândă filiala din România.
Operatorul de telefonie mobilă Vodafone ar trebui să ia în considerare vânzarea operaţiunilor pe care le deţine în Europa de Est, printre care cele din România, Cehia, Ungaria şi Albania, spun analiştii de la Bernstein Research, potrivit Financial Times (FT). Mişcarea ar fi indicată în condiţiile în care Vodafone doreşte să facă achiziţii noi în India, după ce guvernul de la New Delhi a relaxat legislaţia în ceea ce priveşte fuziunile şi achiziţiile între operatorii de telefonie mobilă, notează România liberă.

Constelaţia Hamlet taie în carne vie. Succes şi senzaţie la ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional Shakespear. Între 23 aprilie şi 9 mai 2010 la Craiova şi la Bucureşti, spectacole de top, mari teatre, mari regizori, mari actori, mari teoreticieni ai lumii.  Cu toţii reuniţi în jurul celei mai celebre piese “Hamlet”. Amfitrionul acestui eveniment de elită: directorul Emil Boroghină. Pe scenă, pe ecran, pe simeze, în comunicări ştiinţifice ne-am întâlnit într-un dialog încărcat de emoţie cu durerea, cu moartea, cu iubirea. În engleză, rusă, franceză, chineză, coreeană, americană, lituaniană, poloneză şi română povestea nefericitului prinţ al Danemarcei ne-a vorbit despre neliniştile fiinţei umane la acest început de mileniu, potrivit Puterea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite