Vinul previne artrita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci pahare de vin pe săptămână diminuează riscul apariţiei artritei reumatoide Băuturile alcoolice cresc imunitatea corpului în faţa reumatismului. Cel puţin aşa susţin

Cinci pahare de vin pe săptămână diminuează riscul apariţiei artritei reumatoide

Băuturile alcoolice cresc imunitatea corpului în faţa reumatismului. Cel puţin aşa susţin cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska, citaţi de BBC News.

Persoanele care obişnuiesc să bea cinci pahare de vin pe săptămână sunt cu 50 la sută mai puţin expuse riscului de a se confrunta cu artrita reumatoidă, potrivit unor studii efectuate de cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează articulaţiile. Bolile autoimune apar atunci când ţesuturile organismului sunt "atacate" de propriul sistem imunitar.

Excesul de alcool, periculos

Printre simptomele artritei reumatoide se numără oboseala, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate sau apariţia unor furnicături la nivelul mâinilor. Artrita reumatoidă este de trei ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi şi se declanşează după vârsta de 40 de ani.

Două studii independente au demonstrat că factorii genetici, dar şi mediul înconjurător sunt factori de risc pentru apariţia bolii. Dr. Henrik Kallberg, unul dintre specialiştii implicaţi într-una din cercetări, a precizat că fumatul este unul dintre factorii favorizanţi ai bolii.

"În plus, este important să se cunoască faptul că un consum moderat de alcool nu ne pune în pericol sănătatea, ci, din contră, în unele situaţii poate fi benefic", a adăugat dr. Kallberg.

Pe de altă parte, avertizează specialiştii, excesul de alcool poate fi periculos atât pentru pacienţii cu artrită reumatoidă care iau medicamente, cât şi pentru ceilalţi oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite