Vîntu şi Popa, revedere după 11 ani şi 11 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Creierul“ FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, a dat faţă ieri, la Tribunal, cu „tatăl“ Fondului, Nicolae Popa, pe care nu-l mai văzuse de la dispariţia sa din România, la 7 iunie 2000. Fostul preşedinte al Gelsor Nicolae Popa a fost audiat, ieri, în şedinţă secretă, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi favorizat fuga din România.

La 7 iunie 2000, la nicio lună de la anunţul oficial de prăbuşire a FNI, Nicolae Popa părăsea România. Destinaţia: luxoasa insulă Bali (Indonezia). Motivul invocat de fugar: concediu de odihnă. În realitate, cel considerat „tatăl FNI" încerca să scape de rigorile legii, după ce FNI s-a dovedit a fi o escrocherie cu un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro. După fix 11 ani şi 11 zile, Popa a dat faţă cu cel considerat protectorul său, Sorin Ovidiu Vîntu, „creierul" afacerii FNI.

Nicolae Popa a fost audiat ieri în procesul în care Vîntu este cercetat pentru favorizarea infractorului, întrucât l-ar fi sponsorizat pe fostul preşedinte al Gelsor cu câte 200.000 de euro lunar, astfel încât acesta să nu fie nevoit să revină în România. SRI i-a interceptat pe cei doi, în 2009, iar acţiunea s-a soldat cu arestarea lui Nicolae Popa în Indonezia, la 2 decembrie 2009. Popa a fost extrădat în România la 22 aprilie 2011, iar acum cere rejudecarea dosarului FNI, în care este condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

Popa susţine că  este nevinovat şi aruncă întreaga vină pe Ioana Maria Vlas. Despre Vîntu nu suflă o vorbă! Ieri, instanţa Tribunalului Bucureşti a audiat-o şi pe fiica lui Nicolae Popa, Ioana, cea care şi-a vizitat tatăl de două ori în Indonezia. Ioana a fost însoţită la Tribunalul Bucureşti de mama sa, fost soţie a lui Nicoale Popa, Anca, care a dat şi ea mărturii în dosar în urmă cu peste două luni, susţinând că SOV este o persoană de care este bine să te fereşti.

Nici nu s-au privit!

Nicolae Popa, aflat în boxa acuzaţilor, întrucât execută pedeapsa de zece ani din dosarul FNI, are calitatea de martor în dosarul lui SOV de favorizare a infractorului. Dacă în urmă cu peste 11 ani, Popa era mâna dreaptă a lui Vîntu, acum cei doi au interdicţia de a mai comunica. Nici nu s-au uitat unul la altul ieri, deşi distanţa care îi despărţea nu depăşea nici cinci metri. Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus la Tribunal de către bodyguarzii săi, în căruciorul cu rotile, după ce joi seară a părăsit arestul Poliţiei Capitelei, unde a fost arestat preventiv pentru ameninţarea şi şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite