Vîntu, adus cu Poliţia după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu este un obişnuit al instanţelor de judecată
Sorin Ovidiu Vîntu este un obişnuit al instanţelor de judecată

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, partenerul său de afaceri.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care a fost acuzat de şantaj asupra patronului Asesoft, Sebastian Ghiţă. Judecătorii i-au majorat astfel pedeapsa dată de Judecătoria Sectorului 1, de şase luni de închisoare, sentinţă menţinută şi de către Tribunalul Bucureşti. Mandatul de executare a pedepsei a fost pus în aplicare ieri, iar omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condus în arestul Poliţiei Capitalei de către poliţişti.

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă. Şi acesta a fost condus de poliţişti în arestul Poliţiei.

„Renunţ la a mai lupta cu sistemul lui Băsescu"

Imediat după condamnare, Vîntu a dat asigurări că nu va fugi şi va executa pedeapsa, dar că după ce va ieşi din închisoare „îi va urmări în  justiţie pe cei care se fac vinovaţi de acest «rapt»", printre care i-a  nominalizat pe Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Marius Iacob şi Florian Coldea. „Dânşii au încercat din toate puterile şi se pare că au reuşit să-mi incapaciteze puterea de luptă. Fiind afară evident că voi avea o putere de luptă mult mai mare decât fiind arestat", a mai spus Vîntu.

El a mai declarat că nu se aştepta la această decizie a instanţei, pe care a catalogat-o ca fiind o „bătaie de joc la adresa actului de justiţie şi a bunului-simţ". „Nu s-a făcut altceva decât să se legifereze tentativa de furt a lui Ghiţă, ajutat de Parchetul General - Kovesi, la instigarea lui Traian Băsescu. Asta e realitatea. Îmi pare rău să constat că nişte judecători s-au făcut părtaşi", a mai spus el. Renunţ la a mai lupta cu sistemul ticăloşit generat de domnul Traian Băsescu", a mai afirmat Vîntu.

Şantaj pentru 150.000 de euro

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ilie Ion l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţă.

Procurorii susţin că Vîntu l-a ameninţat cu moartea pe Ghiţă, iar aceste ameninţări apar în stenogramele convorbirilor telefonice interceptate de autorităţi şi pe care Vântu nu le-a contestat. „Ca tine am îngropat prin dealurile de prin Moldova, duceam argintul industrial la italieni, îţi jur pe copiii mei că m-am gândit să îţi lichidez toată familia cu tine în frunte", se arată în rechizitoriu că i-ar fi spus Vîntu lui Ghiţă.

"Dânşii au încercat din toate puterile şi se pare că au reuşit să-mi incapaciteze puterea de luptă."
Sorin Ovidiu Vîntu om de afaceri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite