Vîntu: „Băsescu va muri cu puterea de gât”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani)
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani)

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit într-un interviu acordat postului de televiziune „Money Channel" despre mediul de afaceri din România, despre destrămarea visului american şi despre oamenii flămânzi din lumea a treia.

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, anchetat pentru delapidarea Petromservice, s-a pronunţat plenar despre starea naţiunii şi a lumii, într-un interviu acordat postului „Money Channel".

Conform acestui interviu, citat de site-ul hotnews.ro, SOV s-a arătat intrigat de soarta omului de afaceri din România în relaţie cu statul: „M-am săturat să văd, din '90 încoace, că, atunci când apare un om de afaceri, o liotă întreagă de politicieni, de funcționari ai statului, se reped pe el să-l distrugă. Atitudinea clasei politice vizavi de capitalul autohton este de deferit justiţiei. E inacceptabil să iei un om de afaceri care păstoreşte mii de locuri de muncă, să te năpusteşti asupra acestui individ şi să vii cu o acuzaţie cretină de subminare a economiei naţionale.Suntem nişte dobitoci pe fond, nu ştim încă să ne apărăm cauza, toţi suntem egocentrişti. Până una alta în România nu poate exista înţelegere între oamenii de afaceri". Vîntu a prezis şi prăbuşirea afacerilor lui Dinu Patriciu, inclusiv a ziarului „Adevărul", tot pe fondul acestei situaţii.


SOV nu l-a iertat nici pe mai vechiul său adversar, preşedintele Traian Băsescu: „Îl vedeţi dumneavoastră pe domnul Băsescu cedând puterea Bruxellesului? Omul ăsta va muri cu puterea legată de gât!".

Odată rezolvat Băsescu, Vîntu a trecut la jocuri geopolitice mai complexe: „America şi-a dovedit din plin incapacitatea de a gestiona această planetă. Numărul prietenilor Americii a scăzut an de an. S-ar putea să asistăm după această criză şi la dispariţia ultimului prieten al americanilor, domnul Traian Băsescu. Nu cred că americanii vor mai reuşi să menţină supremaţia multă vreme. (...) Eu am încetat să mai fiu prietenul Americii de o bucată de vreme. Nu-mi mai place conducerea Americii".

În concluzie, magnatul e sceptic. Nu vede bine nici democraţia!: „Începem să asistăm, odată cu prăbuşirea sistemului de valori comunist, şi la prăbuşirea sistemului de valori capitalist".

În final, priveşte cu milă şi cu groază la copiii nemâncaţi din lumea a treia, are o criză de umanism: „Se aruncă milioane de tone de mâncare în statele dezvoltate în timp ce un miliard şi ceva de oameni mor de foame în lume".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite