Vinovaţii de la Mihăileşti: patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat ieri sentinţa finală în dosarul "Mihăileşti", menţinând decizia Judecătoriei Focşani prin care cei trei inculpaţi, Ionel Ionuţ Neagoe, Mihai

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat ieri sentinţa finală în dosarul "Mihăileşti", menţinând decizia Judecătoriei Focşani prin care cei trei inculpaţi, Ionel Ionuţ Neagoe, Mihai Gună şi Ion Gherghe au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare.

În plus, instanţa a stabilit că acuzaţii trebuie să plătească daune materiale totale de 3.246.000 de lei şi despăgubiri morale către părţile vătămate în valoare de 430.000 de euro.

Elisabeta Popescu, mama jurnalistei Elena Popescu, care şi-a pierdut viaţa în tragedia de la Mihăileşti, a declarat la finalul şedinţei că orice sentinţă s-ar fi dat ieri nu ar fi putut să îi aducă înapoi copilul şi că această decizie repară în mică parte cele întâmplate.

Pe 24 mai 2004, în localitatea buzoiană Mihăileşti, 18 persoane au murit şi alte 13 au fost grav rănite în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu. Deflagraţia a format în şosea un crater cu un diametru de 21 de metri şi o adâncime de peste şase metri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite