Viktor Orban a povestit cum a rămas fără permis în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform presei maghiare, Poliţia Română i-ar fi confiscat, în urmă cu câteva săptămâni, carnetul de conducere al preşedintelui Fidesz, Viktor Orban (foto). Orban a plecat spre Sibiu,

Conform presei maghiare, Poliţia Română i-ar fi confiscat, în urmă cu câteva săptămâni, carnetul de conducere al preşedintelui Fidesz, Viktor Orban (foto). Orban a plecat spre Sibiu, dar într-o comună de lângă Deva a fost oprit de Poliţia Rutieră deoarece a depăşit 100 de km pe oră.

El ar fi trebuit să plătească o contravenţie în valoare de 250 de lei, dar nu avea bani, astfel că poliţiştii i-ar fi luat carnetul. A primit o adeverinţă provizorie cu ajutorul c[ruia şi-a putut continua drumul. Peste două zile, o cunoştinţă din Arad a plătit contravenţia şi i-a recuperat carnetul. Orban a intrat în posesia permisului săptămâna trecută la Tuşnad, unde a participat la Universitatea de vară de la Balvanyos.

Până atunci a condus foarte puţin pe teritoriul Ungariei deoarece, a declarat el, "probabil că poliţiştii unguri s-ar fi mirat de ce are documente în limba română".

Orban a recunoscut că poliţiştii români au avut dreptate, el a greşit mergând cu viteză prea mare. Potrivit legislaţiei române, în momentul în care un cetăţean străin săvârşeşte o contravenţie la regimul circulaţiei acestuia i se întocmeşte un proces-verbal, iar amenda poate fi plătită pe loc sau ulterior.

În niciun caz persoanei respective nu i se reţine permisul dacă nu are bani pentru achitarea amenzii. În cazul în care, conform codului rutier românesc, poliţia constată o contravenţie care impune şi suspendarea permisului de conducere, se eliberează o dovadă înlocuitoare valabilă 15 zile. În cazul unui cetăţean străin, permisul acestuia este trimis în ambasada statului respectiv. Suspendarea rămâne însă valabilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite