Vijelia stinge lumina în nordul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură noapte, reţelele electrice din zonele afectate de furtună au fost culcate la pământ Noaptea de luni spre marţi a fost infernală pentru locuitorii din unele zone ale

Într-o singură noapte, reţelele electrice din zonele afectate de furtună au fost culcate la pământ

Noaptea de luni spre marţi a fost infernală pentru locuitorii din unele zone ale judeţelor Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Neamţ. Zeci de familii au rămas în beznă, în toiul nopţii, din cauza vântului puternic ce s-a abătut dintr-o dată asupra localităţilor şi care a culcat la pământ cablurile electrice.

Vântul şi ploaia au adus clipe de coşmar, ieri-noapte, pentru locuitorii din 15 localităţi, din trei judeţe: Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Neamţ. Oamenii au tras o spaimă cumplită din cauza furtunii, care i-a lăsat fără acoperişuri şi fără curent electric, în plină noapte.

Şase comune din Botoşani

În judeţul Botoşani, şase localităţi au rămas, în noaptea de luni spre marţi, în beznă din cauza vântului puternic ce a pornit din senin. Reţelele electrice din satele Crasnaleuca şi Cotu Miculinţi, aparţinând comunei Cotuşca, satele Griviţa şi Caraşa, aparţinând comunei Cordăreni, satul Dumeni din comuna George Enescu şi Horia din comuna Miţoc au fost distruse de rafalele de vânt. Pentru remedierea defecţiunilor provocate de furtună, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a trimis o echipă la faţa locului, urmând a se stabili şi pagubele înregistrate.

Patru localităţi din Bistriţa

La Bistriţa-Năsăud, luni seară, în jurul orei 23.00, locuitorii din patru localităţi au avut de suferit de pe urma vântului puternic. A fost afectată, parţial, linia de medie tensiune dintre Sărmaş şi Lechinţa, care a lăsat în întuneric satele Comlod, Orosfaia şi Stupini, dar şi una dintre Beclean şi Bistriţa. La miezul nopţii, satul Bretea a rămas şi el fără curent electric. Mai multe echipe de la SC Electrica SA Bistriţa au plecat pe teren pentru a remedia distrugerile provocate de furtună.

Vijelie şi în Neamţ

Comunele Drăgăneşti, Făurei şi Secuieni, din apropierea oraşului Piatra Neamţ, au rămas, timp de aproape 12 ore, fără energie electrică.

Vijelia a provocat stricăciuni la două linii de medie tensiune, care alimentează nu mai puţin de 16 posturi de transformare. Furtuna a mai afectat două linii de medie tensiune, care alimentează 50 de posturi de transformare din comunele Brusturi, Boghicea, Ruginoasa, Timişeşti şi Stăniţa. Mai multe echipe de la compania E-ON Electrica au muncit continuu până ieri, pentru a repune în funcţiune liniile de medie tensiune din comunele cufundate în beznă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite