Viitura asteptata la Slobozia a lovit Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte a cartierului Giulesti-Sarbi este sub ape. O viitura a venit pe neasteptate, inundand cateva sute de case si un cimitir aflate la marginea Bucurestiului. Zona, locuita in general de oameni

O parte a cartierului Giulesti-Sarbi este sub ape. O viitura a venit pe neasteptate, inundand cateva sute de case si un cimitir aflate la marginea Bucurestiului. Zona, locuita in general de oameni saraci, este situata la capatul Caii Giulesti si este formata din doua cartiere: Giulesti-Sarbi si Caramidariei. Aceste aglomerari de case sunt asezate la marginea campului care cuprinde un perimetru larg din spatele Lacului Morii. Pe intinderea de iarba, oamenii, de obicei, isi pasc animalele. Dar, de cateva zile, aici s-a format un lac imens cu o suprafata de aproximativ 10 kilo-metri patrati. In cursul nop-tii trecute, apa a crescut inundand gospodariile aflate la mar-ginea campului si cimitirului Giulesti-Sarindari. Petre Chirita venise ieri la morman-tul fiicei sale si scotea apa din cavou cu galeata, injurand auto-ritatile. "Toti mortii sunt in apa", ne-a spus si Gheorghe Stan, administratorul cimitirului.
Nimeni nu stie de unde vine apa
Dar de unde vine apa? Nimeni nu stie sigur, si specialistii arunca vina de la unul la altul. Directorul pe Bucuresti al Apelor Romane, Cristian Teodorescu, ne-a spus: "Statia de pompare de la Lacul Morii nu a functionat cum trebuie si nu a desecat la timp apa venita pe camp in urma precipitatiilor. Directorul de la Agentia Natio-nala de Imbunatatiri Funciare, Nicolae Ioanovici, considera ca vinovati de situatie sunt cei de la Apele Romane, care nu au stiut sa gestioneze bine nivelul raului Dambovita. El ne-a spus ca a oprit statia de pompare atunci cand viitura ajunsese deja la contactorii electrici pentru ca oamenii sa nu moara electrocutati. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a spus: "Eu am suspiciuni la modul in care au actionat cei de la Apele Romane si cei de la Amenajarea Teritoriului".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite