Videanu spune că guvernul luptă prost cu canicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, proaspăt revenit din concediu, acuză guvernul de lipsa unui plan de aplicare a măsurilor pe perioada caniculei. "Am constatat că nu există proceduri în

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, proaspăt revenit din concediu, acuză guvernul de lipsa unui plan de aplicare a măsurilor pe perioada caniculei. "Am constatat că nu există proceduri în situaţii de caniculă aprobate de guvern.

Fiecare ia măsurile aşa cum crede el că este mai bine", a spus Videanu. El a acuzat Ministerul de Interne şi pe cel al Mediului că nu au un plan de măsuri pentru o "intervenţie unitară" în cazul unor astfel de situaţii. Venit special pentru a gestiona acţiunile administraţiei pe timp de caniculă, Videanu mai are o nemulţumire. "Am monitorizat toate activităţile impuse prin instituirea Codului roşu.

Ca o concluzie: în Bucureşti nu sunt evenimente deosebite, chiar dacă temperatura arată astăzi (ieri - n.r), la prânz, 35-36 grade...", a precizat Videanu, ironizând atitudinea reprezentanţilor guvernului.

Măsuri speciale

Chiar dacă a criticat Executivul, Videanu s-a supus deciziei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală. În cele şase teatre, dar şi în Muzeul de Istorie al Bucureştiului au fost înfiinţate puncte de prim ajutor. Programul cu publicul a fost întrerupt între 11.00 şi 18.00, iar pieţele au fost închise în miezul zilei. Regia de Transport în Comun (RATB) a circulat după un program puţin modificat.

Unui vatman de pe linia de tramvai 41 i s-a făcut rău la capăt de linie din cauza căldurii. Din această cauză, cursele au fost mai rare decât într-o zi normală între 11.00 şi 18.00. Cu toate că traficul maşinilor mai grele de 7,5 tone este interzis pe timp de caniculă, primăria a dat o derogare pentru camioanele care alimentează cu apă potabilă sau alimente marile reţele de magazine.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite