Videanu: "De unde au oamenii politici bani, dacă nu au nicio afacere"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma imaginilor difuzate în presă cu vila pe care şi-a construit-o, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a ţinut să precizeze că se consideră un politician care îşi poate justifica fiecare leu din averea sa.

"Eu cred despre mine că sunt unul dintre puţinii politicieni care poate să justifice fiecare leu din averea lui şi pot demonstra că pentru fiecare leu pe care îl am, am plătit taxe şi impozite. E un lucru cu care eu mă mândresc. Nu sunt un politician, ca foarte mulţi, care nu au niciun fel de afacere, dar îşi permit mult mai multe decât îmi permit eu. De unde?

Păi vă spun, acolo este şpaga, acolo sunt influenţele. Atât timp cât ai o afacere corectă, transparentă, poţi să îţi faci o casă, un concediu, îţi plăteşti taxele, îţi plăteşti impozitele. Nu am să pot să înţeleg niciodată de unde au oamenii politici bani, dacă nu au nicio afacere. Din salariu de secretar de stat? Din salariul de ministru? de parlamentar?", se întreabă Videanu.

Numit şi "regele marmurei", după informaţiile conform cărora şi-ar fi pus trepte de marmură, ministrul a ţinut să lămurească anumite detalii apărute în mass media, referitoare la vila sa.

"E lipsă de informare. Nu este marmură. Niciun om normal nu ar pune la exterior marmură. Este un calcar obişnuit, care, de cele mai multe ori, este mult mai ieftin decât o gresie. Acea casă are patru dormitoare mari şi late. E o casă începută prin 2005 - 2006, pe care o am trecută în declaraţia de avere, chiar dacă nu aveam obligaţia legală, tocmai pentru a fi cât se poate de transparent, am dovedit fiecare leu investit. Nu sunt genul de om care să facă excese", a spus Videanu, în cadrul emisiunii Naşul, de la B1 TV. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite