Videanu promite bani pentru caldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul reabilitarii, 15-30 euro/mp

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, vizeaza proiecte mari pentru Bucuresti. Unul dintre ele ar fi reabilitarea tuturor cladirilor prin peretii carora se pierde 50% din caldura. Primaria a comandat un studiu de fezabilitate care sa analizeze modalitatile de reabilitare a locuintelor bucurestene, dar si finantarea necesara. "Cea mai mare problema in acest proiect nu o constituie banii, ci reactia locatarilor. Blocurile ar putea fi izolate termic, iar placarea acestora ar rezolva si problemele estetice ale Bucurestiului", a afirmat ieri
Adriean Videanu
Pentru a-i convinge pe bucuresteni sa participe la cofinantarea proiectului, primarul general le promite acestora o subcreditare pe timp de 20 de ani a unui credit luat de primarie. ,Cetatenii ar face contracte individuale cu primaria pe 20 de ani, iar investitia ar fi amortizata in circa patru ani doar din scaderea facturilor la incalzire", sustine Videanu. Bucurestenii trebuie sa stie ca pretul reabilitarii locuintelor ar costa in jur de 15-30 euro/metru patrat, in functie de solutia propusa.
Factura energetica s-ar reduce cu 50%
Pana in 2007, pretul gigacaloriei va creste pana la 1.700.000 lei, iar subventiile vor disparea. Romanii traiesc in locuinte construite din beton si caramida - 79,8%, prin care se pierde 48-50% din caldura. UE ne cere ca aceste pierderi sa dispara prin lucrari de izolare si placare a locuintelor. In context, si factura energetica s-ar micsora exact cu acelasi procent. Peste acestea, contorizarea individuala va pune la respect si pierderile din retea ale RADET, care sunt de 21%, conform unor declaratii oficiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite