Videanu a pierdut controlul asupra Consiliului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii PD şi PLD au părăsit ieri plenul şedinţei de consiliu, după ce nu au obţinut majoritatea pentru promovarea unor proiecte locale. Este vorba de majorarea sumelor pentru

Consilierii PD şi PLD au părăsit ieri plenul şedinţei de consiliu, după ce nu au obţinut majoritatea pentru promovarea unor proiecte locale.

Este vorba de majorarea sumelor pentru exproprieri la Pasajul Basarab, Autostrada Bucureşti - Constanţa, Intersecţia Răzoare şi Ion Ionescu Siseşti. Primarul Adriean Videanu şi consilierii PD şi PLD au ieşit din sală acuzându-i pe colegii liberali şi social-democraţi că boicotează marile proiecte de infrastructură ale Capitalei.

Şedinţa Consiliului General a fost suspendată câteva minute, la o oră şi jumătate de la începerea ei, pentru că preşedintele de şedinţă, Roxana Cosma, a ieşit din sală alături de colegii ei democraţi. Apoi s-a întors pentru a prezida şedinţa.

Apa Nova, amendată cu 6,1 milioane euro

După reluarea dezbaterilor, consilierii PSD şi PNL, asistaţi de conservatori au aprobat hotărârile prin care demarează procesul de amendare a regiei Apa Nova.

Motivul sancţiunii este legat de faptul că regia de apă nu a respectat contractul de concesiune pe care îl are cu municipalitatea.

O altă cauză a sancţiunii este şi modul în care Apa Nova a facturat consumul de apă al abonaţilor care nu aveau contoare. Concesionarul serviciului de apă şi canal ar urma să plătească cei 6,1 milioane de euro până la începutul lunii iulie.

Dacă nu o face, autoritatea care monitorizează activitatea Apa Nova (ARBAC) poate notifica în scris Comisia de experţi, prevăzută prin contract pentru a executa garanţia depusă la începutul concesiunii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite