Videanu numără copacii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul va avea cadastru verde. După ce nu a reuşit să facă o centură verde a oraşului, edilul-şef vrea acum să inventarieze toţi copacii şi spaţiile cu vegetaţie din

Bucureştiul va avea cadastru verde. După ce nu a reuşit să facă o centură verde a oraşului, edilul-şef vrea acum să inventarieze toţi copacii şi spaţiile cu vegetaţie din Capitală.

"O treime din suprafaţa verde a oraşului este administrată de primării, respectiv 17,8 milioane de metri pătraţi. Restul se află în proprietatea privată sau în administrarea unor societăţi, care, din păcate, nu le îngrijesc", este de părere Videanu. Primarul general a mai spus că, după realizarea cadastrului verde al oraşului, prin care se va face inventarierea exactă a copacilor şi zonelor verzi din Bucureşti, va delega competenţe speciale celor doi viceprimari generali în privinţa zonelor verzi.

Fiecare va avea de gestionat câte trei sectoare, aşa încât să poată fi elaborate şi proiecte de mărire a parcurilor. Adriean Videanu consideră că spaţiul verde din Bucureşti nu este unul de calitate, dar speră că locul boscheţilor şi al corcoduşilor va fi luat de arţari canadieni şi de platani. Proiectul municipalităţii urmăreşte plantarea a peste 200.000 de arbori rari, în zone care vor fi identificate împreună cu primăriile de sector şi Administraţia Parcurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite