Videanu dă jos cablurile de pe stâlpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrat din nou în faza proiectelor bombastice, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a lansat ieri, oficial, planul dezvoltării unei reţele metropolitane de fibră optică. Operaţiunea

Intrat din nou în faza proiectelor bombastice, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a lansat ieri, oficial, planul dezvoltării unei reţele metropolitane de fibră optică.
Operaţiunea presupune îngroparea cablurilor şi eliminarea firelor de pe stâlpi. "După stabilirea partenerului care va controla toată reţeaua, în februarie vor începe lucrările, prima etapă finalizându-se la sfârşitul lui 2008, iar restul, până în 2014", a spus Videanu. Una dintre firmele care au ajuns în fază finală a licitaţiei este Luxtenul, companie cu care Primăria Municipiului Bucureşti are deja contract pentru iluminatul stradal. "Municipalitatea va fi minoritară în acest parteneriat, însă va fi prima investiţie în infrastructură care va aduce bani Bucureştiului", a adăugat primarul Capitalei, care a recunoscut că aspectul urbanistic suferă din cauza cablurilor instalate pe stâlpi fără autorizaţie. În aceste condiţii, Videanu a fost luat la întrebări de operatorii de cablu, prezenţi la conferinţa "Metropolitan Area Networks". "Cum poate atunci un new-entry să dezvolte o afacere în Bucureşti, când este ilegal să foloseşti stâlpii, iar reţeaua metropolitană nu este nici măcar începută?", a întrebat unul dintre participanţi. "Variantele ar fi prin reţeaua de canalizaţie, wireless, RomTelecom sau fibră optică", i-a lămurit edilul. Adriean Videanu i-a asigurat pe operatorii de cablu că Primăria Capitalei va deţine cea mai mare reţea, nu însă şi monopolul pe piaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite