Videanu a declanşat o alarmă la inaugurarea unei hidrocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Videanu a declanşat o alarmă la inaugurarea unei hidrocentrale
Videanu a declanşat o alarmă la inaugurarea unei hidrocentrale

Inaugurarea hidrocentralei retehnologizete de la Ipoteşti, judeţul Olt, a dat bătăi de cap organizatorilor în momentul în care, în prezenţa ministrului interimar al Economiei, Adriean Videanu, pornirea primului hidroagregat a declanşat o alarmă şi curentul a fost oprit timp de câteva secunde în camera de comandă.

Cei prezenţi la inaugurare, printre care Videanu (venit de la Bucureşti cu elicopterul), directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, şi primarul din Slatina, Darius Vâlcov, au intrat în panică timp de câteva secunde şi au strigat "Să vină vină Gabi Zamfir!". Videanu a adăugat: "Gabi salvează-ne!" La panoul de comandă a venit cel strigat, un specialist foarte tânăr din centrală, care le-a explicat oficialilor că nu mai pot reporni hidroagregatul în mai puţin de 20 de minute. 

Hidrocentrala Ipoteşti face parte dintr-un grup de cinci centrale de pe Oltul Inferior care funcţionează ăn sistem reversibil, adică noaptea pompează şi consumă surplusul de energie din sistem, iar ziua, produce electricitate. Cele cinci centrale nu au funcţionat până în prezent în acest sistem, ci doar au produs energie, însă, odată cu retehnologizarea, cea de la Ipoteşti este prima care poate funcţiona şi în sistem de pompă. Specialiştii au explicat că nu a fost o defecţiune ci, din cauză că primul hidroagregat a fost pornit în sistem de pompă, tensiunea nu a fost suficientă pentru al alimenta. O nouă repornire a putut fi posibilă doar după 20 de minute, după ce o altă turbină a fost pornită pentru a ridica tensiunea.  

După momentul inaugurării, Videanu a declarat ziariştilor că, până în 2012, după ce vor fi repornite toate cele cinci centrale de pe Oltul Inferior, şi va fi construită o nouă higrocentrală la Islaz, Oltul va putea fi navigabil până la Slatina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite