Universitatea Bucureşti va cere Ministerului Educaţiei să ia "măsurile legale care se impun" în cazul plagiatului lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta: "Procedura de selecţie a procurorului general şi a şefului DNA nu e prevãzutã în lege"
Victor Ponta: "Procedura de selecţie a procurorului general şi a şefului DNA nu e prevãzutã în lege"

Senatul Universităţii Bucureşti (UB) a aprobat verdictul de plagiat dat în iulie de Comsiia de Etciă a Universităţii şi a decis să trimită documentele la Ministerul Educaţiei şi să ceară Ecaterinei Andronescu luarea măsurilor legale care se impun.

În paralel, o comisie de specialişti în drept, de la Universitatea Bucureşti, vor întocmi o expertiză juridică pentru a analiza baza legală pe care UB va putea cere Ministerului Educaţiei să anuleze titlul de doctor deţinut de premierul Victor Ponta.

Şedinţa Senatului UB începe la 10.00 şi ar putea dura chiar şi patru ore, au spus oficiali ai Comisiei de Etică.

Potrivit uzanţelor în acest caz, Senatul UB va fi informat de către Comisia de Etică despre verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta. După ce va lua act de hotărârea Comisiei de Etică, Senatul ar urma să ia o decizie, putând cere Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a hotărât în iulie că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

Comisia de Etică a UB a stabilit că teza de doctorat a lui Ponta "încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare".

"Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internaţională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefaţa semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase şi fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini", spunea preşedintele Comisiei de Etică, profesorul Marian Popescu, care a prezentat în 20 iulie decizia luată în cazul autosesizării privind plagiatul lui Ponta.

"Comisia îşi exprimă cu această ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare ştiinţifică în cazul analizat", se mai spus Marian Popescu, la acel moment.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite