Victor Ponta: "Creşterea TVA înseamnă un scenariu apocaliptic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, crede că decizia Guvernului de a creşte TVA înseamnă un scenariu apocaliptic, în care economia va fi distrusă complet.

"Economia privată va fi mai mult decât îngenuncheată, va fi distrusă cu totul, corupţia şi evaziunea vor creşte exponenţial. Ţineţi cont că de luna aceasta funcţionarii publici - cei care trebuie să controleze - au cu 25% mai puţin la salariu. Asta înseamnă că va fi probabil de 50 de ori mai multă corupţie ca până acum, iar firmele private, cele care au mai supravieţuit, probabil că îşi vor închide porţile, va creşte şomajul. E un scenariu apocaliptic şi realmente nu-mi vine să cred că Traian Băsescu e fericit că se scufundă odată cu România", a declarat, sâmbătă, la Cluj, Victor Ponta.

Ponta spune că mărind TVA, Traian Băsescu şi Emil Boc au arătat că nu-i interesează nici soarta firmelor private.

"Singurul om gras pe care vrea să-l salveze dl. Băsescu este PDL şi Guvernul Boc şi o să vedeţi că singurul loc din care nu se taie va fi de la Videanu, de la Berceanu, de la doamna Udrea. Ăia-s oamenii graşi pe care vrea să-i salveze. Acum s-a terminat şi cu povestea că vrea să salveze economia privată; o va îngropa total cu chestia asta", a comentat Victor Ponta.

De asemenea, preşedintele PSD susţine că majorarea TVA nu are nicio legătură cu faptul că a fost declarată neconstituţională tăierea pensiilor.

Financial Times comentează poziţia vulnerabilă a Guvernului Boc, după decizia CCR / “România amână să-şi ia doctoria amară, ajutorul FMI păsuit”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite