Victor Atanasie Stănculescu i-a cerut cerut preşedintelui Băsescu să-l graţieze în 2011: “Probabil se gândeşte şi acum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, aflat în Penitenciarul Jilava, spune că i-a cerut preşedintelui Băsescu să-l graţieze, însă nu a primit încă un răspuns de la acesta, după mai mult de un an de la solicitare.

Stănculescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

El a acordat, din închisoare, un interviu pentru România TV.

"Pe 15 octombrie 2008 am fost condamnat. La ora 18 începusem o conferinţă de presă şi au venit să mă ia de acolo. Mă aşteptam să vină, dar nu chiar acolo, la conferinţă. Credeam că mai aşteaptă. Nici până acum nu a apărut motivarea respingerii recursului şi aştept, că nu pot să atac dacă nu am motivarea", a declarat Stănculescu, pentru România TV.

După ce a epuizat toate căile de atac în instanţă, fostul general a recurs la ultima soluţie, graţierea. În 2011, Victor Stănculescu i-a scris preşedintelui. "Până la urma am cerut graţierea. Am încheiat aşa: deşi nu sunt vinovat, rog să fiu eliberat, având în vedere vârsta, bolile, că am un catalog întreg de boli care mă ţin în spital. După ce a trecut Craciunul, anul trecut, domnul Băsescu a zis ca a primit o cerere de la Stănculescu Victor, dar se mai gandeşte. Se gândeste şi acum, probabil", spune generalul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite